Allergenfel; mjölkprotein och vetegluten i grillade grönsaker

I en del av Rainbow grillade grönsaker i förpackningar på 450 g importerade av Inex Partners Oy har konstaterats ett fel. I samband med ett produktutbyte på förpackningslinjen har en annan produkt hamnat i en del av påsarna och det har inte angetts på förpackningarna. De allergiframkallande ämnena som inte nämnts på förpackningen är mjölkprotein (i ost) och vetegluten (i ströbröd), vilka kan orsaka en allergisk reaktion hos personer som är allergiska mot dessa produkter. I övrigt är produkten användningsduglig.

Produkterna med partiidentifikationen L1048-2 och bäst före datumet 17.08.2012 återkallades från butikerna den 3 maj 2011. Produkten har saluhållits i S-gruppens stormarknader Prisma och i stora S-Marketbutiker i hela landet. Produktens ursprungsland är Belgien.

Konsumenter som köpt av produkten tillråds vid behov kontakta Inex Konsumentrådgivning vardagar 9 -13 tfn 010 76 87 322 eller rainbow.xtra@sok.fi

På Livsmedelssäkerhetsverket Evira sköts saken av överinspektör Annika Nurttila, tfn 020 77 24290, annika.nurttila at-merkki.gif : 1Kb evira.fi.

Bild på produkten

grillatut_vihannekset_rainbow.jpg : 64Kb