Allergenfel: OLW Dill & Gräslök chips kan innehålla spår av mjölkprotein

OLW Sverige Ab:s ”OLW Dill & Gräslök Chips” kan innehålla spår av mjölkprotein på grund av ofrivillig kontamination. Detta gäller påsar innehållande 40 g, 200 g och 300 g och 450 g. Produkten kan vara farlig för mjölkallergiker. För andra är produkten säker.

Felaktiga produktens bäst före –datum är mellan 2012-03-27 och 2012-05-23.

Produkter har varit till salu i passagerarfärjor i Östersjötrafik.

Konsumenter som har köpt produkten kan vända sig till Chips Ab Konsumentkontakt på tel: 0800 133 933, eller e-post: kuluttajapalvelu at-merkki.gif : 1Kb chips.fi

På Livsmedelssäkerhetsverket Evira sköts saken av överinspektör Mika Varjonen, tel. 050-3868 416, mika.varjonen at-merkki.gif : 1Kb evira.fi