Allergenfel: selleri inte angivet

Maustaja Oy i Pyhäntä återkallar från handeln ett parti ketchup man tillverkat. Återkallelsen gäller en produkt på 360 g med namnet Maxi´s Helsingfors Ketchup. Partiets bäst före datum är 18.1.2013 och partiidentifikationen är A. Produkten återkallas eftersom en del av de 5016 flaskorna av misstag försetts med ingrediensförteckningen för senap. Produkten innehåller selleri, men det omnämns inte i den felaktiga ingrediensförteckningen och personer som är allergiska mot selleri kan således få en allergisk reaktion av produkten. För andra konsumenter är produkten säker.

Maxi´s Helsingfors Ketchup har saluhållits i K-gruppens butiker och i Kespro cash & carry. Produkten kan sålunda också ha sålts till olika företag i restaurangbranschen.

Konsumenter som vill få gottgörelse på inköpet kan returnera produkten till inköpsstället eller sända förpackningen tom till adressen Maustaja Oy, Tuotetie 3, 92930 Pyhäntä. Produktens datummärkning skall framgå av produkten.

Tilläggsfrågor besvaras av:
Maxisauce Oy: Markku Mäki, tfn 0400 784 334, markku.maki at-merkki.gif : 1 kB maxisauce.fi
Maustaja Oy: Kvalitetschef Johanna Myllykangas, tfn 020 7991 398, johanna.myllykangas at-merkki.gif : 1 kB maustaja.fi

På Livsmedelssäkerhetsverket Evira sköts saken av överinspektör Mika Varjonen, tfn 050 3868 416, mika.varjonen at-merkki.gif : 1 kB evira.fi

Bild på produktens etikett:

helsingin_ketsuppi.jpg : 9 kB