Allergenfel: selleri inte nämnt

CA-SA Välimeren Herkut Oy (Klövskog) återkallar från handeln produkterna Räkstjärtar i Chili-aioli och Chili-aioli som man tillverkat. Produkterna har saluhållits som servicediskprodukter i kedjorna Prisma och S-market. Chili-aioli har också sålts i burkar på 180 g i K-butiker i huvudstadsregionen.

Produkterna återkallas, eftersom chilisåsen som använts för att smaksätta produkterna innehåller selleri, men det har inte nämnts i ingrediensförteckningen. Produkten kan sålunda orsaka en allergisk reaktion hos personer som är allergiska mot selleri. För andra konsumenter är produkten säker.

Tillverkaren har omedelbart vidtagit åtgärder för att rätta till påskrifterna, selleri märks ut i ingrediensförteckningen. Om saken informeras också vid servicedisken. Tillverkaren råder selleriallergiker som köpt av produkten att returnera den felaktiga produkten till inköpsstället.

Tilläggsfrågor besvaras av:
CA-SA Välimeren Herkut Oy, Elisa Hurskainen, elisa.hurskainen at-merkki-kapea.gif : 0 kB egavrielides.fi , 09 2766 1154
Petri Klemetti, petri.klemetti at-merkki-kapea.gif : 0 kB egavrielides.fi , 040 521 8132

På Livsmedelssäkerhetsverket Evira sköts saken av överinspektör Mika Varjonen, 050-3868 416, mika.varjonen at-merkki-kapea.gif : 0 kB evira.fi

Bild på den förpackade produkten:

chili_aioli.jpg : 122 kB