Djupfryst sej i fel förpackning

SOK/Inex Partners Oy har meddelat att man återkallat från handeln två partier av produkten Rainbow Fyllda sejfiléer med vitlökssås. Återkallelsen gäller endast sådana partier, som har bäst före datummärkningen 7.5.2014 eller 13.5.2014. Orsaken till återkallelsen är ett förpackningsfel som lett till att en produkt som innehåller selleri och senap (Rainbow Fyllda sejfiléer med örtsås) hamnat i ovan nämnda produktförpackningar. Om dessa ingredienser finns ändå inget omnämnande i påskrifterna på förpackningen. Produkten kan vara farlig för personer som är allergiska mot selleri och senap. För andra är produkten säker.

Produkten har saluhållits i S-gruppens butiker Prisma, S-market, Sokos, ABC, Sale och Alepa i hela landet.

Konsumenter ombes returnera förpackningen till den felaktiga produkten tom i första hand till inköpsstället eller åtföljd av avsändarens kontaktuppgifter portofritt till adressen SOK, Kundretur 601939, PB 35, 00088 S-GRUPPEN. Inköpet gottgörs.

Mer information ger: SOK PT Konsumentrådgivning vardagar kl. 9−13, tfn 010 768 7322

På Livsmedelssäkerhetsverket Evira sköts saken av överinspektör Mika Varjonen, tfn 050 386 8416, mika.varjonen at-merkki.gif : 1 kB evira.fi


Bild på produkten:

rainbow_seitileike_valkosipulikastike.jpg : 15 kB

(Foto: SOK/Inex Partners Oy)