Förpackningsfel: Äpple och kanel inte angivna

F.K. Trube Oy i Kuopio återkallar ett parti bulle med vitchoklad och blåbär-hallonfyllning man tillverkat från handeln på grund av ett förpackningsfel. Återkallelsen gäller ett parti med bäst före datumet 10.3.2012. Förpackningens storlek är 225 gram. Partiet som misstänks vara felaktigt har i cirka en veckas tid saluhållits i K- och S-gruppens butiker i hela landet.

Produkten återkallas, eftersom det åtminstone i några förpackningar av partiet i fråga av misstag förpackats en annan produkt, bulle med äppelfyllning. Utöver det att ingrediensförteckningen på förpackningen och produktens sammansättning inte håller streck innehåller bullen med äppelfyllning också bl.a. ingredienserna äpple och kanel. Produkten kan därför orsaka en allergisk reaktion hos personer som är allergiska mot dessa ingredienser.

Tillverkaren ber äppel- eller kanelallergiker som köpt av produkten returnera de felaktiga produkterna med förpackning till adressen F. K. Trube Oy, PL 1771, 70500 Kuopio. Inköps- och portokostnaderna gottgörs.

Mer information ger: Trubes kundservice, telefon 044 7668 366

På Livsmedelssäkerhetsverket Evira sköts saken av överinspektör Mika Varjonen, tfn 050 3868 416, mika.varjonen at-merkki.gif : 1Kb evira.fi

Bild på förpackningen:

mustikka_vadelma_taytepulla.jpg : 237Kb