Julkaisut

Tutustu Eviran monipuoliseen julkaisuantiin

Evira julkaisee vuosittain monia tutkimuksia ja raportteja elintarvikkeista sekä eläinten ja kasvien terveydestä ja hyvinvoinnista. Suurin osa näistä on ladattavissa ilmaiseksi.

EU request for information

Evira requests information of potential service providers for maintenance and repair services for liquid chromatography (LC), gas chromatography (GC) and mass spectrometry (MS) instruments as well as for some other detectors. Evira is searching for a professional service providers that can guarantee a high standard of quality. The instruments are manufactured by several manufacturers, and the aim is to enter into an agreement with one or more service provider in the autumn of 2017.
Usein kysyttyä

Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin

Eviraan tulee vuosittain paljon yleisesti kiinnostavia kysymyksiä. Kannattaa siis tutustua usein kysyttyihin kysymyksiin. Vastaus voi löytyä helpostikin.
Valvonta

Valvonta

Evira johtaa, ohjaa ja kehittää elintarvikkeiden ja maatalouden alkutuotannossa käytettävien tuotteiden valvontaa. Tavoitteena on vaikuttava, tehokas, yhtenäinen ja riskiperusteisesti kohdistettu valvonta koko elintarvikeketjussa.
Laboratoriotoiminta

Laboratoriotoiminta

Eviran laboratorioiden toimialaan kuuluvat eläintautien laboratoriodiagnostiikka ja elintarvikkeiden turvallisuuteen liittyvä analytiikka sekä rehujen, lannoitteiden ja siementen turvallisuuteen ja laatuun liittyvät laboratoriotutkimukset.
Tieteellinen tutkimus

Tieteellinen tutkimus

Eviran tieteellisen tutkimuksen tuloksia hyödynnetään elintarviketurvallisuuteen ja eläinten hyvinvointiin liittyvien ohjeiden kehittämisessä, säädösvalmistelussa ja valvonnan suuntaamisessa.
Riskinarviointi

Riskinarviointi

Riskinarviointi on tieteellinen prosessi, joka sisältää vaaran tunnistamisen, vaaran kuvaamisen, altistuksen arvioinnin ja riskin kuvaamisen.