Ruokavirasto

Ruokavirasto aloittaa 1.1.2019

Elintarviketurvallisuusvirasto, Maaseutuvirasto ja osa Maanmittauslaitoksen tietotekniikan palvelukeskusta ovat 1.1.2019 alkaen Ruokavirasto.
Kasvitaudit ja tuholaiset

Lähetä näyte Eviran kasvintuhoojien tunnistuspalveluun

Epäiletkö viljelmälläsi kasvintuhoojaa? Haluatko varmistaa, että maahantuomasi kasvierä on puhdas? Lähetä näyte oireellisista kasveista Eviran kasvintuhoojalaboratorioon. Palvelu on maksullinen. Lyhytosoite: www.evira.fi/kasvintuhoojalaboratorio
Blogit

Tutustu Eviran asiantuntijoiden kirjoittamiin blogeihin

Eviran toiminta monipuolisesti ja kansanomaisesti kirjoitettuna esillä.

Laboratoriopalvelut

Eviran laboratorioiden toimialaan kuuluvat eläintautien laboratoriodiagnostiikka ja elintarvikkeiden turvallisuuteen liittyvä analytiikka sekä rehujen, lannoitteiden ja siementen turvallisuuteen ja laatuun liittyvät laboratoriotutkimukset.

Valvonta

Evira johtaa, ohjaa ja kehittää elintarvikkeiden ja maatalouden alkutuotannossa käytettävien tuotteiden valvontaa. Tavoitteena on vaikuttava, tehokas, yhtenäinen ja riskiperusteisesti kohdistettu valvonta koko elintarvikeketjussa.

Tieteellinen tutkimus

Eviran tieteellisen tutkimuksen tuloksia hyödynnetään elintarviketurvallisuuteen ja eläinten hyvinvointiin liittyvien ohjeiden kehittämisessä, säädösvalmistelussa ja valvonnan suuntaamisessa.

Riskinarviointi

Riskinarviointi on tieteellinen prosessi, joka sisältää vaaran tunnistamisen, vaaran kuvaamisen, altistuksen arvioinnin ja riskin kuvaamisen.