Seminaari: Riskinarviointia ihmisten, eläinten ja kasvien parhaaksi

26.9.2016 09:39

Tervetuloa kansainväliseen seminaariin kuuntelemaan ja keskustelemaan Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran tieteellisen riskinarvioinnin tutkimuksista ja riskinarvioinnin tulevaisuudesta.

Seminaarin aamupäivän englanninkielisessä osuudessa esitellään ajankohtaisia Eviran riskinarvioinnin tutkimusyksikön projekteja sekä Eviran ja Ruotsin Livsmedelsverketin suunnittelemaa riskien luokitteluhanketta. Esillä on myös Suomen ja Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen EFSAn välinen yhteistyö.

Iltapäivän suomenkielisiä aiheita ovat muun muassa, miten uusi teknologia mahdollistaa reaaliaikaisen riskien arvioinnin ja miten uusi tutkimustietoa sidotaan päätöksentekoon.

Riskinarviointiseminaari osa Eviran 10-vuotisjuhlallisuuksia

Tilaisuudessa on läsnä myös Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen EFSAn pääjohtaja Bernhard Url. Hänen Suomen vierailunsa liittyy laajempaan EU-maiden elintarviketurvallisuusvirastojen tutustumiskierrokseen.

Seminaari on osa myös Eviran riskinarvioinnin 15-vuotista taivalta.

"Eviran tieteellinen riskinarviointi sai alkunsa Eläinlääkintä- ja elintarviketutkimuslaitos EELAssa, joka runsaat kymmenen vuotta sitten yhdistettiin silloin perustettuun Eviraan. Riskinarviointi nivoutuu hyvin Eviran toimintaan, sillä riskinarvioinnin tavoitteena on ihmisten, eläinten ja kasvien hyvä terveys ja hyvinvointi. Tämä puolestaan liittyy Eviran tavoitteisiin olla sekä kansallisesti että kansainvälisesti aktiivinen, osaava ja arvostettu osallistuja toimialalla käytävässä riskeihin liittyvässä yhteiskunnallisessa keskustelussa", sanoo riskinarvioinnin tutkimusyksikön johtaja, ELT Pirkko Tuominen.

Seminaari on tiistaina 11.10.2016, klo 8.30 - 16.20 Säätytalolla Snellmaninkatu 9 - 11, Helsinki.

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille. Ennakkoilmoittautuminen 3.10.2016 mennessä tästä

Ohjelma

Pääjohtaja Bernhard Urlin yleisölle avoin keskustelutilaisuus on klo 16.00 - 17.30 Helsingin yliopiston tiloissa, Infokeskus Koronassa, Viikinkaari 11, Helsingin Viikki. Myös media on tervetullut mukaan.

Riskinarvioinnissa on keskeistä tuotantoketjujen tuntemus niin kasvien ja eläinten terveyden kuin elintarviketurvallisuudenkin aihealueilta. Arvioinnin tueksi tarvitaan muun muassa tietoa tuotantotavoista ja -rakenteista, riskitekijöistä, ruoankäyttötiedoista, elintarvikkeiden kulutustottumuksista sekä eri riskinhallintamenetelmistä ja niiden tehokkuudesta.

Lue lisää riskinarvioinnista

Lisätietoja:
erikoistutkija, FT Tero Hirvonen, p. 050 570 9637 (riskinarviointi)
sihteeri Johanna Mäkelä, p. 040 771 5972 (ilmoittautuminen)

 

Aihealueet: