Tutkimuksella tietoa salmonellavalvonnan vaikutuksesta sianlihan turvallisuuteen

21.9.2016

Elintarviketuvallisuusvirasto Eviran ja Luonnonvarakeskuksen (Luke) monivuotinen sianrehujen salmonellavalvonnan yhteistutkimus on valmistunut. Tutkimuksessa tarkasteltiin salmonellasta aiheutuvia riskejä sianrehun tuotantoketjussa sekä salmonellavalvonnan ja salmonellan torjunnan hyötyjä ja kustannuksia.

Eviran riskinarvioinnin tutkimusyksikön toteuttamassa tutkimuksessa tarkasteltiin rehun todennäköisyyttä levittää nykyisin Suomessa harvinaista sikojen salmonellaa sekä valvontaohjelman vaatimusten tehokkuutta salmonellan torjunnassa.

Luke tarkasteli salmonellavalvonnan aiheuttamia kustannuksia rehualan toimijoille sekä valvonnan tuomia hyötyjä alentuneina taudin hävitys- ja sairauskustannuksina.

Riskinarvioinnin tulokset julkaistaan 27.9.2016 Sianrehuseminaarissa Eviran Loimaan toimipaikassa Tampereentie 51, klo 9.00 - 13.00.

Seminaarissa kuullaan myös maa- ja metsätalousministeriön sekä sikatuotantoalan edustajien puheenvuorot.

Ohjelma

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Seminaaria voi seurata myös videoyhteydellä: Eviran virtuaalihuone 1, osoite: 0206378208@video.sonera.fi

ISDN-osoite: 0206378208, osallistujan PIN-koodi: 862279

Tutustu tutkimukseen Rehujen ja tuotantoeläinten salmonellavalvonnan riskinarviointi ja kustannus-hyöty-analyysi (Rehusalmonella)

Lisätietoja:
tutkija, ELT Maria Rönnqvist, p. 040 178 6623 (riskinarvioinnin tutkimusyksikkö)
professori Jarkko Niemi, p. 02 9532 6392 (kustannus-hyötyanalyysi)
sihteeri Johanna Mäkelä, p. 040 771 5972 (videoyhteydet)

 

Aihealueet: