Väitöstilaisuus: Campylobacter coli- ja Campylobacter upsaliensis -bakteerien antibioottiresistenssi ja resistenssimekanismi liittyen erityisesti streptomysiiniin

30.5.2016 09:30

Väitöksessä tutkittiin sioista ja koirista eristettyjen kampylobakteerien antibioottiresistenssimekanismeja. Erityisenä tutkimuskohteena oli resistenssi streptomysiinille, koska sitä ei juurikaan ole tutkittu kampylobakteereilla, vaikka streptomysiiniresistenssin tiedetään olevan yleistä aiempien tutkimusten perusteella tietyillä kampylobakteerilajeilla. Lisäksi selvitettiin fluorokinoloni- ja makrolidiresistenssimekanismeja sekä antibioottiresistenssin esiintymistä koirista eristetyillä Campylobacter upsaliensis -bakteereilla.

Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran elintarvike- ja rehumikrobiologian tutkimusyksikössä työskentelevä ELL Satu Olkkola väittelee tohtoriksi Helsingin yliopistosta, eläinlääketieteellisen tiedekunnan elintarvikehygienian ja ympäristöterveyden osastolta.

Väitöstilaisuus on perjantaina 3.6.2016 klo 12.00, EE-talon Walter-salissa Agnes Sjöbergin katu 2, Helsinki Viikki.

Suomenkielinen tiivistelmä väitöskirjasta Antimicrobial Resistance and Its Mechanisms among Campylobacter coli and Campylobacter upsaliensis with a Special Focus on Streptomycin.

Väitöstilaisuus on englanniksi.

Lisätietoja:

erikoistutkija Satu Olkkola p. 040 489 3456

Aihealueet: