Väitöstilaisuus: Listeria monocytogeneksen hallinta elintarviketeollisuudessa

30.8.2016

Väitöstutkimuksessa selvitettiin L. monocytogenes -bakteerin saastuttamis- eli kontaminaatioreittejä elintarvikelaitoksessa ja L. monocytogenes -kantojen selviytymistä kestomakkaran valmistuksessa. Lisäksi vertailtiin elintarvikelaitoksista eristettyjen L. monocytogenes -kantojen happamuuden ja lämmön kestävyyttä sekä selvitettiin ultraäänipesun tehoa L. monocytogenes -bakteerilla kontaminoitujen kuljetinhihnojen pesussa.

Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran elintarvikehygienian yksikössä työskentelevä ELL Riina Tolvanen väittelee tohtoriksi Helsingin yliopistosta, eläinlääketieteellisen tiedekunnan elintarvikehygienian ja ympäristöterveyden osastolta.

Väitöstilaisuus on perjantaina 2.9.2016 klo 12.00, EE-talon Walter-salissa Agnes Sjöbergin katu 2, Helsinki Viikki.

Suomenkielinen tiivistelmä väitöskirjasta Control of Listeria monocytogenes in the food industry.

Lisätietoja:
ylitarkastaja Riina Tolvanen, p. 040 755 9073

Aihealueet: