Eviran laboratoriotutkimuksiin hinnankorotuksia 2.7.2018 alkaen

29.6.2018

Korotukset koskevat liiketaloudellisia tutkimuksia eli asiakkaiden tilaamien laboratoriotutkimusten hintoja. Korotusten perusteena on analytiikan ja diagnostiikan kehittymisestä johtuva kustannusten nousu ja hintojen jälkeenjääneisyys.

Eläintautidiagnostiikan tutkimuksissa on yleiskorotus kymmenen prosenttia. Tarhattujen turkiseläinten ripuli- ja virustutkimuksiin sekä hevosen luomispakettiin tulee suurempi korotus. Eläimen ruumiinavauksen hinnoittelussa otetaan käyttöön 120 euron lisämaksu, jos tutkimus on tavallista laajempi tai siihen sisältyy erityisen suuri määrä jatkonäytteitä. Ruumiin hävitysmaksu ja seuraeläinten ruumiinavauksen perushinta säilyvät ennallaan.

Uutena palveluna hinnastoon on lisätty joidenkin eläintautinäytteiden jatkolähettäminen tutkittavaksi ulkomaisiin laboratorioihin, jos Evirassa ei ole omaa diagnostiikkaa.

Kemian tutkimuksia korotetaan yleisesti kolme prosenttia. Uutena kemian tutkimuksena tarjotaan kasvinsuojeluaineen profilointia.

Osaa mikrobiologisten elintarvike- ja rehututkimuksien sekä antibioottiresistenssitutkimuksien hinnoista korotetaan kymmenellä, mikrobiologisten jäämätutkimuksien hintoja noin 20 prosentilla.

Kasvianalytiikan hintoihin ei tule korotuksia.

Lisätietoja:
tutkimusyksikönjohtaja Sinikka Pelkonen, p. 0400 287 061, eläintautibakteriologia- ja patologia

Aihealueet: