Eläinlääkärirekisteri

Evira ylläpitää rekisteriä Suomessa laillistetuista eläinlääkäreistä ja henkilöistä, joilla on oikeus harjoittaa eläinlääkärinammattia Suomessa. Eläinlääkäreillä on eläinlääkärin ammatinharjoittamisesta annetussa laissa (29/2000) säädetty velvollisuus pitää ajan tasalla yhteystietojaan. Muun muassa eläintautiepidemioissa on tärkeää, että Suomessa toimivat eläinlääkärit ovat nopeasti tavoitettavissa. Tämä varmistetaan pitämällä tiedot eläinlääkärirekisterissä ajan tasalla.

Evira kehottaa eläinlääkäreitä päivittämään toimen tietonsa eläinlääkärirekisterin sähköisessä asioinnissa. Fimean julkaiseman SIC -lehden seuraava numero tullaan postittamaan vain niille eläinlääkäreille, jotka ovat päivittäneet tietonsa eläinlääkärirekisteriin aikavälillä marraskuu 2016 – 13. helmikuuta 2018. Seuraava SIC -lehti ilmestyy maaliskuussa 2018. Eläinlääkäri voi saada maaliskuussa ilmestyvän SIC -lehden jälkikäteen ilmoittamalla Eviraan yhteystietojensa päivityksestä. Ilmoituksen tietojen päivityksestä ja SIC -lehden toimittamisesta jälkikäteen voi toimittaa Eviraan sähköpostitse osoitteeseen: elainlaakarirekisteri@evira.fi.

 

Nyt voit tallentaa tiedot itse sähköistä asiointia käyttäen osoitteessa https://elainlaakarirekisteri-asiointi.evira.fi.

Palvelun käyttäminen edellyttää, että sinulla on suomalainen henkilötunnus ja sinulle on myönnetty eläinlääkärin ammatinharjoittamisoikeus Suomessa. Palveluun on mahdollista tunnistautua pankkisi myöntämillä henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla.

Sähköisessä asiointipalvelussa voit tarkastaa Eläinlääkärirekisteriin tallennetut tietosi sekä ilmoittaa

  • henkilökohtaiset yhteystietosi,
  • voimassaolevat työpaikan, toimen tai viran tiedot yhteystietoineen ja
  • voit hallinnoida eläinlääkärirekisteriin tallennettuja henkilötietoja ja määrätä näiden luovutuksesta eri tarkoituksiin.

Palvelun toiminta eri selaimilla

Palvelu on testattu toimivaksi Microsoft Internet Explorer 10 ja sitä uudemmilla versioilla sekä Mozilla Firefox ja Google Chrome -selainten uusimmilla versioilla. Sovellus toimii kaikilla käyttöjärjestelmillä, joissa edellä mainitut selaimet toimivat. Safari ei ole tuettujen selaimien joukossa. Palvelua pystyy kuitenkin käyttämään myös Safari-selaimella tietyin edellytyksin. Safaria käytettäessä käyttäjä palautuu Tervetuloa-sivulle sisäänkirjautumisen jälkeen. Käyttäjän tulee tällöin painaa Refresh-painiketta päästäkseen eteenpäin tietojen päivityksessä.

 

Eläinlääkärirekisterin julkinen tietopalvelu:

Eläinlääkärirekisteri

LISÄÄ AIHEESTA PALVELUSSAMME