Esittely

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira tutkii ja valvoo, että Suomessa elintarvikkeet ovat turvallisia ja laadukkaita ja että kasvit ja eläimet ovat terveitä ja voivat hyvin.

Evira valvoo koko elintarvikeketjua luonnosta lautaselle: tuotantoa, markkinointia, tuontia ja vientiä. Turvallisuuden ja laadun varmistus alkaa maatilojen alkutuotannosta, metsistä ja vesistöistä ja ulottuu teollisuuteen, kuljetuksiin, kauppoihin ja suurtalouksiin. Evira varautuu ennalta elintarviketurvallisuutta vaarantaviin riskeihin samoin kuin eläinten ja kasvien terveyttä uhkaaviin tauteihin.

Evira aloitti toimintansa 1.5.2006. Virasto muodostettiin yhdistämällä maa- ja metsätalousministeriön hallinnonalalla Elintarvikevirasto, Eläinlääkintä- ja elintarviketutkimuslaitos ja Kasvintuotannon tarkastuskeskus. Lisäksi virastoon siirrettiin toimeenpanotehtäviä maa- ja metsätalousministeriön elintarvike- ja terveysosastolta ja tietopalvelukeskuksesta.

Uudenlaisia uhkia ja vaaroja havaitaan eri puolilla maailmaa. Kansainvälisen kaupan lisäännyttyä on välttämätöntä, että tieto niistä leviää nopeasti. Verkottumalla ja yhteistyöllä niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin Evira toimii tehokkaasti myös muuttuvissa tilanteissa.

Ruokavirasto aloittaa toimintansa 1.1.2019

Elintarviketurvallisuusvirasto, Maaseutuvirasto ja osa Maanmittauslaitoksen tietotekniikan palvelukeskusta yhdistetään Ruokavirastoksi 1.1.2019 alkaen.

Ruokavirasto edistää, valvoo ja tutkii elintarvikkeiden turvallisuutta ja laatua, eläinten terveyttä ja hyvinvointia sekä kasvinterveyttä ja maa- ja metsätalouden tuotantoon käytettäviä lannoitteita, rehuja, kasvinsuojeluaineita, maanparannusaineita, lisäysaineistoa ja raaka-aineita.

Virasto vastaa Euroopan unionin maataloustuki- ja maaseuturahastojen varojen käytöstä Suomessa, toimii Suomen maksajavirastona ja hallinnoi EU- ja kansallisia tukia.

Maa- ja metsätalousministeriön verkkosivustolla on lisätietoa Ruokavirastosta.

video-thumb.jpg : 26Kb

Eviran esittelyvideo

Katso suurempana YouTuben kautta
https://www.youtube.com/watch?v=pLpdDex31xg