Hei elintarvikeyrittäjä! Tiesitkö, että saat Evirasta apua vientiin liittyvissä kysymyksissä?

21.3.2017

Kun suunnittelet vientiä, tulee kohdemaan vaatimukset vientiin suunnitellulle tuotteelle selvittää. Eviran pk-yrityksille suunnatun vientineuvonnan kautta saat selville, miten viranomaisvaatimusten, tarvittavien vientitodistusten tai ylipäänsä viennin aloittamisen kanssa tulisi edetä.

Elintarvikeviennin lähtökohtana on, että yritys ja vientielintarvike täyttävät EU:n ja Suomen lainsäädännön vaatimukset. EU-lainsäädännön mukainen elintarvike soveltuu pääsääntöisesti sellaisenaan sisämarkkinakauppaan eli vietäväksi muihin EU-maihin. EU:n ulkopuoliset maat voivat asettaa elintarvikkeille EU-lainsäädäntöä tiukempia ehtoja, joita myös tulee noudattaa. Kohdemaan viranomainen viime kädessä päättää, minkä maan ja minkä yrityksen valmistamia tuotteita kohdemaassa voi myydä, markkinoida ja millä ehdoin.

Vientineuvontahankkeen puitteissa etsimme myös sellaisia uusia vientimaita, jotka eivät aseta raskaita EU:n ja kansallisen lainsäädännön vaatimukset ylittäviä vientiehtoja ja jotka ovat markkinoiden näkökulmasta suomalaisten elintarvikkeiden viennin kannalta mielekkäitä. Minkä maan ehdoista sinä haluaisit tietää tarkemmin?

Järjestämme yhdessä Finpron Food from Finland -kasvuohjelman kanssa kaikille vientiä pohtiville ja jo vieville elintarvikealan yrityksille tarkoitetun vientivalmennuspäivän perjantaina 24. maaliskuuta.

Päivän aikana selviää, mitä jokaisen elintarvikevientiä pohtivan on tiedettävä viennin viranomaisvaatimuksista ja mitä konkreettista apua julkinen sektori tarjoaa yritysten vientiponnisteluihin. Vientivalmennusta voi seurata etänä suoran verkkolähetyksen kautta. Esitystallenteet julkaistaan tilaisuuden jälkeen, jotta mahdollisimman moni pääsee hyödyntämään päivän antia. Vientivalmennuksen ohjelman ja etäkatselulinkin löydät täältä: www.evira.fi/pkvienti/vientivalmennus.

Vientineuvontahankkeen tilaisuuksista, tuotetuista materiaaleista ja muista kuulumisista kerrotaan kuusi kertaa vuodessa julkaistavalla Ajankohtaista viennistä -uutiskirjeellä, Eviran nettisivuilla sekä twitterissä @Evira_Export.

Olemme yritysten apuna ja vastaamme kysymyksiin mielellämme – älä siis epäröi ottaa meihin yhteyttä! Helpoimmin saat meihin yhteyttä lähettämällä kysymyksesi tai yhteydenottopyynnön osoitteeseen pk-vienti@evira.fi.

Menestyksekästä vuodenjatkoa,

toivottavat Saara Pietilä ja Sanna Kiuru

Vientiosaamista pk-yrityksille -hanke | pk-vienti@evira.fi