Vientikoulutusta ja neuvoja elintarvikeviennin kysymyksiin

27.3.2018

Elintarvikeviennissä viranomaisvaatimusten selvittäminen on olennainen osa markkinakartoitustyötä. Viennin viranomaisvaatimukset tulevat kohdemaasta, ja ne vaihtelevat maittain ja tuotteittain.

Aikaisessa vaiheessa tehdyllä vaatimusten kartoituksella voi varmistaa, että oma tuote on kohdemaahan sopiva ja että kauppojen syntyessä tuotteet pääsevät maahan sujuvasti.

Kontista eväät vientiin

Mistä vaatimuksia voi selvittää? Aloita työ Eviran Kontti-palvelusta!

Sinne on koottu maittain tietoa eri elintarvikeryhmien viennistä sekä linkkejä eri tietolähteisiin. Kontista löytyy maittain linkit verkostoihin, jotka ovat viejän tukena. Eläimistä saatavien elintarvikkeiden osalta Kontissa on myös tietoa tarvittavista eläinlääkintötodistuksista ja viennin ehdoista.

Huolellinen selvittely on myös riskinhallintaa. Varmistu siis aina siitä, että tuotteesi on elintarvikekelpoinen kohdemaassa ja että vienti on mahdollista!

Eviran pk-vientihanke on apuna vientivaatimusten selvittämisessä. Ota meihin yhteyttä pk-vienti@evira.fi ja lue tarkemmin elintarvikeviennin askeleista täältä

Seuraava vientivalmennuspäivä 9.4.2018 – tervetuloa mukaan!

Järjestämme erityisesti elintarvikealan pk-yrityksille suunnatun kattavan vientivalmennuspäivän yhdessä Food from Finland -ohjelman kanssa maanantaina 9. huhtikuuta.

Olet lämpimästi tervetullut osallistumaan maksuttomaan tilaisuuteen – joko paikan päällä Helsingissä tai etäyhteyden kautta. Päivän ohjelman ja ilmoittautumislinkin löydät täältä.

Hallituksen kärkihankerahalla pyörivä pk-vientihanke jatkuu tällaisenaan vielä 2018 vuoden loppuun – hyödynnä tarjolla oleva palvelu!

Eviran vientitiimin ja vientineuvontahankkeen tilaisuuksista, materiaaleista ja muista kuulumisista kerrotaan kuusi kertaa vuodessa julkaistavalla Ajankohtaista viennistä -kirjeellä, Eviran vientisivuilla  sekä twitterissä @Evira_Export.

 

Saara Lönnroth, p. 050 328 7166
ylitarkastaja, Eviran pk-vientihanke