Aistinvaraiset analyysit

Eviran aistinvaraiseen analytiikkaan liittyvät tehtävät ovat osaksi rinnastettavissa vertailulaboratoriotoimintaan. Tähän kuuluu mm. aistinvaraisten menetelmien kehittäminen, yhtenäistäminen, neuvonta sekä koulutus. Evirassa tehdään myös toimialaan kuuluvia aistinvaraisia tutkimuksia kiistatilanteissa.

Valvontaan kuuluvat aistinvaraiset tutkimukset, kuten EU-tukivalvontaan liittyvät elintarvikenäytteiden aistinvaraiset laadunarvioinnit, muodostavat oleellisen osan Eviran aistinvaraisesta analytiikasta. Aistinvaraisia tutkimuksia tehdään myös tilauksesta ja säännöllisiin tutkimussopimuksiin perustuen. 

Osalla aistinvaraisista menetelmistä on ollut akkreditointi vuodesta 1993 lähtien.

Ulkopuolisella rahoituksella tehtävät aistinvaraiset tutkimusprojektit ovat osa Eviran toimintaa. Evira osallistuu myös kansainväliseen aistinvaraisten menetelmien kehitystyöhön mm. Nordisk Metodikkomité for Næringsmidler (NMKL), International Organization for Standardization (ISO),  International Dairy Federation (IDF).
 
Lisätietoja:
Leena Lilleberg, p. 050 573 8974

 

LISÄÄ AIHEESTA PALVELUSSAMME

 

LISÄÄ AIHEESTA MUUALLA VERKOSSA