Yhteistyösopimukset

Evira solmi yhteistyösopimuksen Saksan riskinarviointi-instituutin BfRn kanssa

Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran pääjohtaja Matti Aho allekirjoitti kolmivuotisen yhteistyösopimuksen Berliinissä Saksan riskinarviointilaitoksen (Bundesinstitut fur Risikobewertung, BfR) presidentti Andreas Henselin kanssa 2.7.2015.

/files/images/fi/tietoa_evirasta/riski/_dscn2475.jpg : 136Kb  
 
Kuva: Magnus Jaeger/BfR  

BfR on Saksan elintarvike- ja maatalousministeriön (Bundesministerium für Ernährung und Landwirtschaft, BMEL) alainen itsenäinen laitos, joka tekee tieteellisten riskinarviointien lisäksi tuoteturvallisuusarviointeja ja riskiviestintää. Se valmistelee ja julkaisee asiantuntijaraportteja ja lausuntoja elintarvikkeiden ja rehujen turvallisuudesta ja tekee turvallisuusarviointeja mm. kasvinsuojeluaineista, kontaktimateriaaleista, tekstiileistä, kosmetiikasta, nanoteknologiasta ja puhdistusaineista.

Allekirjoitettu sopimus kattaa monitasoisen yhteistyön laitosten välillä ja parantaa Eviran riskinarviointivalmiuksia avaamalla konkreettisen yhteistyökanavan BfR:n asiantuntijoiden kanssa. Sopimus tähtää riskinarvioinnin tieteellisen tason vahvistamiseen yhteisten tutkimusprojektien kautta sekä viestinnän lisäämiseen maiden välillä säilyttäen maiden luottamukselliset toimintatavat. Yhteistyöhön tulee kuulumaan myös seminaarien, vierailujen ja tutkijavaihdon järjestämistä maiden välillä.

”Eviran riskinarvioinnin tutkimusyksikölle avautuu nyt konkreettinen väylä vaihtaa ideoita ja järjestää yhteisiä seminaareja ja tutkijatapaamisia sekä valmistella esim. yhteisiä tutkimusrahoitushakuja vaikkapa kontaminanteista ja patogeeneista. Samalla me voimme oppia ja hyödyntää ison riskinarviointilaitoksen voimavaroja ja aineistoja sekä tarjota omaa osaamistamme kansainvälisen tutkimuksen vaikuttavuuden lisäämiseksi”, toteaa pääjohtaja Matti Aho.

 

 

Lisää aiheesta muualla verkossa