Laadukas peruna ruokapöydän kestosuosikiksi

Tekijät: Evira

Julkaisuaika: 2012

Lisätietoja:

Peruna on monipuolinen ja edullinen peruselintarvike. Kuluttajalle on tarjolla myös laaja valikoima suikaloituja, lohkottuja, esikypsennettyjä ja pakastettuja perunavalmisteita. Suomessa syödään noin 60 kg perunaa vuodessa henkilöä kohti.

Sisältö:

  • Terveellinen, monipuolinen ja edullinen
  • Valmistustapa ratkaisee energiamäärän
  • Ravintoaineiden saanti keitetystä perunasta,makaronista ja riisistä
  • Peruna on ympäristöystävällinen raaka-aine
  • Perunan kulutus muuttaa muotoaan
  • Luomuperuna
  • Varhaisperuna - todellinen tuoretuote
  • Säilytä peruna viileässä ja valolta suojattuna
  • Ruokaperunaviljelyn ammattimaistuminen
  • Onnistunut perunan viljely
  • Laadukas siemenperuna takaa laadukkaan ruokaperunatuotannon
  • Kasvintuhoojat ja kasvitaudit
  • Perunan glykoalkaloidit
  • Perunassa on vähän vierasaineita
  • Muuntogeeniset perunat
  • Pakkausmerkinnät ja laatustandardit
  • Vastuut perunan laadusta ja turvallisuudesta
  • Perunaa koskeva lainsäädäntö

Lataa tiedosto