Käyttöehdot

Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran sivut palvelevat suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi. Suomenkielinen sivusto on laajin. Venäjänkielinen sivusto keskittyy pääosin tuontiin ja vientiin.

Sivusto on jaettu viiteen pääosioon: Elintarvikkeet, Eläimet, Kasvit, Yhteiset ja Tietoa Evirasta. Kullakin osiolla on omat etusivunsa, joihin on nostettu ajankohtaisia ja paljon etsittyjä aiheita.

Tekijänoikeudet

Tekijänoikeudet sivustolla julkaistuun teksti- ja kuva-aineistoon ovat Eviralla tai aineiston yhteydessä ilmoitetulla tiedontuottajalla.

Sivuston tekstiaineistoa voi käyttää ja siihen voi linkittää, mutta lähde on mainittava. Aineiston käytöstä kaupalliseen tarkoitukseen on aina sovittava erikseen Eviran viestintäyksikön kanssa.

Oikeudellinen varauma

Kukin Eviran yksikkö vastaa palvelun sisällöstä ja välitettävien tiedotteidensa oikeellisuudesta. Sivuston sisällössä on kaikin tavoin pyritty tiedon oikeellisuutteen ja ajantasaisuuteen. Evira ei vastaa sivuston sisällön mahdollisten virheiden käyttäjälle aiheuttamista kustannuksista tai vahingosta. Evira ei myöskään ole vastuussa sellaisesta haitasta, joka johtuu teknisistä häiriöistä tai sivustoon linkitetystä materiaalista, joka on ulkopuolisten osapuolten julkaisemaa.

Henkilötietojen käsittely

Evira suojaa sivuilla kävijöiden yksityisyyttä ja henkilötietoja henkilötietolain mukaisesti. Emme kerää tietoja, joista yksittäinen kävijä voitaisiin tunnistaa. Vain kysymyksiin tai palautteisiin vastataksemme tarvitsemme sähköpostiosoitteen. Palvelumme palautelomake on suojaamaton. Evira ei vastaa, jos palautelomakkeessa oleva sähköpostiosoite tai nimitieto joutuu ulkopuolisen tahon tietoon.

Sivustolla kerättävät tiedot

Käytöstä kerätään yleisiä tilastollisia tietoja palvelun kehittämistä varten. Tällaisia tietoja ovat sivuston kävijämäärät, sivujen suosituimmuus, miltä sivulta kävijä on siirtynyt palveluun, käytetyimmät hakusanat ja selaimet sekä palvelun käyttäjän maa.

Lukijakommentointi

Osassa Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran verkkopalveluista, kuten Facebookissa, käyttäjillä on mahdollisuus kommentointiin. Sana kommenteissa on vapaa, mutta kommenttien pitää liittyä käsiteltävään aiheeseen. Kommentoijat ovat itse vastuussa kirjoitustensa sisällöstä.

Evira poistaa viestit, joissa käytetään sopimatonta kieltä tai jotka ovat muuten asiattomia. Viestit poistetaan jälkikäteen. Poistettavia viestejä ovat muun muassa kunnianloukkaukset, yksityiselämää koskevan tiedon levittäminen, ihmisten nimittely, valheellisen tiedon levittäminen, rikokseen kehottaminen, kiihottaminen kansanryhmää vastaan ja toisen ihmisen nimissä esiintyminen. Myös mainonta on kiellettyä.

Twitter Evira.fissä

Evira.fissä on jaettuna Twitter-viestejä eli twiittejä. Näitä löytyy muun muassa sivuston etusivulta. Tällä hetkellä sivuilla on seurattavissa seuraavat tilit:

Eviran suomenkielinen tili, @evira_uutiset
Eviran pääjohtaja Matti Aho, @mattiaaho
Eläinten terveys ja hyvinvointi -toimintakokonaisuuden johtaja Paula Kinnunen, @kinnunen_pm

Vain Eviran oma tili @evira_uutiset edustaa Eviran virallista kantaa. Tilillä ei pääsääntöisesti vastata yksittäisiä tapauksia koskeviin kommentteihin.

Palaute

Jokaisen sisältösivun lopussa on linkki Anna palautetta tästä sivusta -lomake. Sen kautta Evira kerää palautetta sivujen sisällön selkeydestä, kattavuudesta ja sivujen toiminnasta. Sivukohtaiseen palautteeseen ei pääsääntöisesti vastata.

Sivustoon liittyvää palautetta voi lähettää myös osoitteeseen webmaster@evira.fi

Eviran toimintaan liittyvää palautetta voi lähettää Tietoa Evirasta -osion palautelomakkeella.

Tekniset vaatimukset

Palvelun teknisestä toteuttamisesta vastaa Solita Oy yhteistyössä Eviran tietohallintoyksikön kanssa.

Selainten ja käyttöjärjestelmien yhteensopivuus

Verkkopalvelumme on suunniteltu ja testattu toimivaksi yleisimmillä selainten ja käyttöjärjestelmien yhdistelmillä.

Jos sivut tai sivuillamme oleva ohjelma ei toimi

tyhjennä koneesi välimuisti, sulje kaikki selainikkunat ja aloita uudelleen tai sulje ja käynnistä tietokoneesi uudelleen

Eviran uutisten tilaus

Uutiset voi tilata sähköpostiin.

Lisätietoja

Lisätietoja sivustosta saa Eviran viestintäyksiköstä info@evira.fi.