Ajankohtaista riskinarvioinnista -seminaari 16.5.2014

30.4.2014

<p>Seminaarissa esitellään eläintautien, kasvinterveyden ja elintarvikevaarojen riskinarvioinnin tutkimustuloksia.</p>

Elintarvikevaarojen tutkimustuloksista esillä on hyöty-haitta -analyysi silakasta ravintona. Riskinarviointi kampylobakteereista elintarvikeketjussa ja ympäristössä antaa tietoa riskinhallinnan ja seurantaohjelmien kehittämistä varten. Lisäksi seminaarissa kuullaan  lasten kumulatiivisesta altistumisesta ravinnon raskasmetalleille sekä bioaktiivisten aineiden saannista kasviperäisistä ravintolisistä.

Esillä ovat myös eläintaudit, joiden leviämistä pohditaan rakennemuutoksen seurauksena.  Uuden nopean riskinarvioinnin menetelmän, NORAn, ensimmäinen versio lanseerataan. Lisäksi arvioidaan, riittävätkö lampaiden ja vuohien hitaasti etenevän keskushermostotaudin (scrabien) seurantatulokset  osoittamaan Suomessa niin matalan esiintyvyyden, että Suomi täyttäisi World Organisation for Animal Health OIE:n määritelmän mitättömästä riskistä .

Kasvinterveyden riskinarvioinneista esillä ovat uusien kasvintuotantoa uhkaavien kasvintuhoojien maahantuloreitit ja arvio niiden merkittävyydestä. Seminaarissa esitellään myös vaarallisten kasvintuhoojien priorisointimalli, jolla kansallinen kasvinterveyslainsäädännön valvonta ja kasvinterveyden riskinarvioinnit voidaan kohdentaa lajeihin, joiden riski Suomen kasvintuotannolle on erityisen korkea.

Tervetuloa keskustelemaan Eviran riskinarvioinnin asiantuntijoiden kanssa.

Seminaarin luennot liittyvät  riskinarvioinnin projekteihin  
Tutustu seminaariohjelmaan

Ajankohtaista riskinarvioinnista -seminaari on 16.5.2014 Unioninkatu 37, 1. krs, luentosali 1049.
Ilmoittautuminen viimeistään 8.5.2014 sähköpostitse johanna.makela /files/images/at-merkki/at-merkki.gif : 1Kb  evira.fi

Lisätietoja seminaarista:
Kirsti Savela, tutkimusyksikönjohtaja, p. 050 439 5220
Johanna Mäkelä, sihteeri, p. 040 7715 972

 

 

 

 

 

 

Aihealueet: