Autogeenirokotteiden valmistus päättyy vuoden vaihteessa

16.7.2007

<div>Evira lopettaa tila- ja eläinkohtaisten autogeenirokotteiden sekä hevosen koliviljelmän valmistuksen tämän vuoden loppuun mennessä. Autogeenirokotteiden valmistukseen on 31.12.2007 jälkeen oltava lääketehdaslupa. Lääketehdasluvan hakeminen olisi edellyttänyt Evirassa merkittäviä lisäpanostuksia sekä henkilöstömäärän lisäämistä, joten valmistuksen jatkamiselle ei katsottu tässä tilanteessa enää olevan perusteita. </div>

Evira on aiemmin päättänyt lopettaa kaupallisen rokotemyynnin alkaen 30.11.2007, koska toiminta olisi edellyttänyt lääketukkukauppalupaa lääkelain muutoksen vuoksi.

Evira on ollut ainoa autogeenirokotteiden valmistaja Suomessa, joten tämä päätös merkitsee sitä, että maassamme ei tämän jälkeen valmisteta autogeenirokotteita eikä hevosen koliviljelmää.

Viimeiset rokotteiden tilaukset ajoissa
Koska valmistuskapasiteetti on rajallinen, pyydetään niitä eläinlääkäreitä, jotka vielä tämän vuoden aikana haluavat käyttää autogeenivalmisteita, tekemään tilauksensa mahdollisimman hyvissä ajoin. Kunkin rokote-erän valmistus kestää 3 – 5 viikkoa, ja samanaikaisesti voidaan valmistaa vain 10–12 erää. Tämän vuoksi viimeiset tilaukset on tehtävä seuraaviin päivämääriin mennessä, jotta erät ehditään valmistaa ennen vuoden vaihdetta.

Tilauksen, kannan tai kudoksen oltava perillä seuraavilla valmisteilla
28.9.2007 mennessä
Hevosen rhodokokkirokote
Hevosen pääntautirokote
Sian kolirokote

31.10.2007 mennessä
Koiran stafylokokkitoksoidirokote
Naudan mastiittistafylokokkitoksoidirokote
Naudan pyogenesrokote

9.11.2007 mennessä
Koiran stafylokokkirokote

23.11.2007 mennessä (toimitus viikoilla 50–51)
Hevosen papilloomarokote
Naudan papilloomarokote

17.12.2007 mennessä
Hevosen koliviljelmä

Muuttunut tilanne voi aiheuttaa ongelmia yksittäisten eläinten sairauksien ennaltaehkäisyssä. Ulkomailta saapuva yksityishenkilö ei saa tuoda maahan autogeenirokotteita. Myöskään eläinlääkäri, joka harjoittaa ammattiaan jossakin toisessa Euroopan talousalueeseen kuuluvassa valtiossa kuin Suomessa, ei saa tuoda immunologisia eläinlääkevalmisteita Suomeen.

 

Lisätietoja:
Eläinlääkäri Liisa Kaartinen, puh. 020 77 24577
etunimi.sukunimi@evira.fi

Aihealueet: