EFSA ja ECDC kehottavat kuumentamaan idut

29.6.2011

<p>Euroopan Elintarviketurvallisuusviranomainen EFSA ja Euroopan Tautikeskus ECDC korostavat tänään antamassaan yhteisessä kannanotossa, että idut tulee kuumentaa kunnolla <em>E.coli</em> O104 -epidemioiden riskin vähentämiseksi.</p>

EFSA ja ECDC ovat tehneet käytettävissä olevien tietojen pohjalta pikaisesti Ranskan EHEC -epidemiaan liittyvän riskinarvioinnin. Johtopäätös on, että Ranskan ja Saksan epidemioiden todennäköisin yhteinen tekijä ovat sarviapilan siementen idut. Tähän liittyen virastot suosittelevat itujen syömistä vain kunnolla kuumennettuina. Tämän lisäksi ne suosittelevat kuluttajille, etteivät he myöskään kasvattaisi ituja omaan käyttöön.

Lue lisää: http://www.efsa.europa.eu/en/press/news/110629a.htm

Lisätietoja:
Johtaja Susanna Pesonen, p. 040 169 0266
Ylitarkastaja Annika Pihlajasaari, p. 040 351 6884

Aihealueet: