EHEC-tartuntojen alkuperä on edelleen epäselvä – selvitykset jatkuvat Saksassa

3.6.2011

<p>Selvitykset laajan EHEC-epidemian saastunnan lähteestä jatkuvat Saksassa. Viranomaisselvitysten perusteella epäilyt kohdistuvat edelleen kasviksiin.</p>

Osana alkuperän selvitystä laboratoriotutkimukset kasviksista jatkuvat. Viranomaiset ovat tähän mennessä tutkineet noin 1500 elintarvikenäytettä, erityisesti kurkuista ja muista kasviksista eikä missään näissä tutkimuksissa ole todettu samaa taudinaiheuttajaa, kuin sairastuneista ihmisistä eristetty EHEC-bakteerikanta.

Saksassa alkaneessa EHEC-epidemiassa on sairastuneita jo yli 1600.

Pohjois-Saksassa matkailleita, joilla esiintyy veristä ripulia, kehotetaan ottamaan välittömästi yhteyttä lääkäriin.

Evira muistuttaa, että vihannekset tulee aina pestä huolellisesti. Tärkeää on huolehtia myös käsienpesusta erityisesti WC:ssä käynnin jälkeen ja ettei sairaana valmisteta ruokaa.

Lisää tietoa EHEC-bakteerista: http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/tietoa_elintarvikkeista/elintarvikevaarat/ruokamyrkytykset/ruokamyrkytyksia_aiheuttavat_mikrobit/escherichia_coli/

Lisätietoja:
Pääjohtaja Jaana Husu-Kallio, p. 020 77 24000
Osastonjohtaja Tuula Honkanen-Buzalski, p. 020 77 24400, 050 382 7996

Aihealueet: