EHEC-tartuntojen alkuperän selvitykset jatkuvat edelleen

1.6.2011

<p>Selvitykset laajan EHEC-epidemian saastunnan lähteestä jatkuvat Saksassa. Viranomaisverkoston kautta ei ole tullut varmistusta epidemian alkuperästä.</p>

Osana alkuperän selvitystä laboratoriotutkimukset kurkuista todetuista bakteerikannoista jatkuvat. Tähän mennessä tehtyjen tutkimusten perusteella kurkuista todettu EHEC-bakteerikanta ei ole sama kuin sairastuneista ihmisistä eristetty bakteerikanta.

Saksassa alkaneessa EHEC -epidemiassa on sairastuneita jo yli 1 400.

Pohjois-Saksassa matkailleita, joilla esiintyy veristä ripulia, kehotetaan ottamaan välittömästi yhteyttä lääkäriin. Evira muistuttaa, että vihannekset tulee aina pestä huolellisesti. Tärkeää on huolehtia myös käsienpesusta erityisesti WC:ssä käynnin jälkeen ja ettei sairaana valmisteta ruokaa.

Lisää tietoa elintarvikkeiden oikeasta käsittelystä ja säilyttämisestä: http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/tietoa_elintarvikkeista/kasittely_ja_sailyttaminen/ 
http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/tietoa_elintarvikkeista/elintarvikevaarat/ruokamyrkytykset/ohjeet_turvalliseen_ruoanvalmistukseen/

Eviran esite ” Niksejä ja neuvoja turvalliseen ruoanlaittoon”: http://www.evira.fi/portal/fi/evira/julkaisut/?a=view&productId=55

Lisätietoja:
Pääjohtaja Jaana Husu-Kallio, p. 020 77 24000
Osastonjohtaja Tuula Honkanen-Buzalski, p. 020 77 24400, 050 382 7996

Aihealueet: