Elintarviketurvallisuus esillä Farmari-messuilla

1.7.2013

<p>Elintarviketurvallisuusvirasto Evira osallistuu Seinäjoella 3.-6.7. järjestettäville Farmari 2013 -messuille. Tänä vuonna Eviran messuosaston teemana on elintarvikeketjun turvallisuus, jota esitellään osastolla monipuolisesti.</p>

Messuosastolta saa tietoa muun muassa Oiva-järjestelmästä, joka tuo elintarvikevalvonnan tulokset kuluttajien tietoon. Osastolla pääsee tutustumaan Oivaan ja voi vaikka käydä katsomassa oman kotikaupunkinsa Oiva-tuloksia. 

Osastolla voi myös vertailla kauran ja hukkakauran eroja. Paikalla on koko messujen ajan hukkakaura-asiantuntija, joka kertoo hukkakaurasta ja sen tunnistamisesta sekä opastaa muissa kasvin torjuntaan liittyvissä asioissa.

Eviran asiantuntijat esittelevät päivittäin Farmari-Areenan lavalla tuotantoeläinnäytteiden lähettämistä. Esitykset ovat kerran päivässä: keskiviikkona ja perjantaina kello 15 ja torstaina ja lauantaina kello 14. Lisäksi tuotanto- ja villieläinyksikön asiantuntijat ovat joka päivä tavattavissa messuosastolla.

Samalla messuosastolla Eviran kanssa ovat Länsi- ja Sisä-Suomen Aluehallintovirasto, Seinäjoen alueen ympäristöterveydenhuolto, Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä ja JIK-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä.

Messuosastomme löytyy Farmari-Areenalta esittelypisteeltä A76. Tervetuloa tutustumaan!

Lisätietoja:
viestintäkoordinaattori Irene Peltola, p. 050 556 9527

Aihealueet: