EU odottaa Italian selvitystä kohujuustoista

11.7.2008

<div>Euroopan komissio on pyytänyt 4. heinäkuuta Italiaa antamaan selvityksen juustopetoksesta. Julkisuudessa esiintyneiden tietojen mukaan maassa olisi toiminut juustola, joka olisi sekoittanut 11 000 tonnia ihmisravinnoksi sopimattomia juustoja maitoon ja myynyt näitä tuotteita.</div>

Italia on ilmoittanut, että asian tutkiminen on aloitettu maaliskuussa 2006 ja epäilty juustola, Cremonassa sijaitseva yritys nimeltä Tradel on suljettu kesäkuussa 2007. Kyseinen laitos on toiminut yhteistyössä Megal-nimisen, Novarassa toimineen juustolan kanssa. Tämä laitos on suljettu lokakuussa 2007. Lisäksi viranomaiset ovat kertoneet, että näiden juustoloiden tuotteet on vedetty markkinoilta ja tuhottu, joten niitä ei Italian viranomaisten mukaan ole enää markkinoilla.

Asian käsittelyyn liittyvät italialaiset elintarvikevalvontaa, terveydensuojelua ja verovalvontaa tekevät viranomaiset ovat kokoontuneet 10. heinäkuuta laatiakseen EU:n komission vaatiman selvityksen. Elintarviketurvallisuusvirasto Evira seuraa tilannetta ja odottaa lisätietoja Euroopan komissiolta.


Aihealueet: