Evira aloittaa yt-neuvottelut

8.10.2014

<p>Elintarviketurvallisuusvirasto Evira aloittaa yhteistoimintaneuvottelut sopeuttaakseen toimintansa käytettävissään oleviin määrärahoihin. Kaikkinensa toimilla tavoitellaan 2,8 miljoonan euron säästöjä vuonna 2015 ja kahden miljoonan euron säästöjä vuonna 2016.</p>

Yhteistoimintaneuvottelujen kohteena on koko henkilöstö. Alustavan arvion mukaan vähennystarve on 86 henkilötyövuotta. Tavoitteena on, että irtisanomiset koskisivat mahdollisimman pientä henkilömäärää. Lisäksi varaudutaan arviolta kymmenen henkilön osa-aikaistamiseen. Evira suunnittelee myös koko henkilöstönsä lomauttamista. Mahdolliset henkilöstöön kohdistuvat toimenpiteet on suunniteltu toteutettaviksi porrastetusti vuosien 2014 ja 2015 aikana.

Sopeuttaminen tarkoittaa myös viraston toimipaikkojen käytön ja toimintojen tehokkuuden ja tarkoituksenmukaisuuden tarkastelua. Toimenpiteillä voi olla vaikutuksia Eviran organisaatiorakenteeseen ja ne voivat muuttaa virkojen sijaintipaikkoja tai työn suorittamispaikkoja.

Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran valtion budjetista saama rahoitus vuodelle 2015 on 41,7 miljoonaa euroa. Valtion budjettirahoitukseen kohdistetaan lisää leikkauksia myös lähivuosina. Virastolle on osoitettu viime vuosina uusia lakisääteisiä tehtäviä.

Syyskuun 2014 lopussa Evirassa työskenteli 722 henkilöä. Helsingin Viikissä sijaitsevan päätoimipaikan lisäksi Eviralla on alueelliset toimipaikat Joensuussa, Kouvolassa, Kuopiossa, Lappeenrannassa, Loimaalla, Oulussa, Seinäjoella ja Turussa. Lisäksi Eviran henkilöstöä työskentelee teurastamoissa lihantarkastustehtävissä. 
 

Lisätietoja:
Pääjohtaja Matti Aho, p. 040 516 9857

 

Aihealueet: