Evira muistuttaa lampaiden ja vuohien omistajille, että siirtoasiakirjojen käyttö on loppunut MMM:n asetusmuutoksen N:ro 356/2008 myötä

1.8.2008

<div>Siirrot pitopaikkojen välillä tehdään ainoastaan Lammas- ja vuohirekisterin siirtoilmoituksella. Ilmoitukset tehdään internetsovelluksella, Lammas- ja vuohirekisterin paperilomakkeella tai puhelimitse Eviran asiakaspalveluun. </div>

Siirtoasiakirjan käyttö ei korvaa rekisterin siirtoilmoitusta. Jos eläintenpitäjä on tehnyt siirtoilmoitukset kesäkuun alusta lähtien ainoastaan Lääninhallitukseen lähetettävillä siirtoasiakirjoilla, siirrot tulee ilmoittaa rekisteriin.

Evira on julkaissut kesäkuussa ohjeen pitopaikkojen muuttamismenettelystä. Tämän ohjeen myötä on ollut mahdollista vähentää pitopaikkojen määrää, mikäli pitopaikkojen yhdistämisen edellytykset täyttyvät. Tämän ohjeen tarkoituksen on vähentää eläintenpitäjän siirtoilmoitusten määrää tiloilla, joilla on useampia pitopaikkoja lähellä toisiaan. Pitopaikan muutokset tehdään oman kunnan maaseutuelinkeinoviranomaiselle.

Eläimen ostosta tulee myös ostajan tehdä ostoilmoitus rekisteriin. Myyjän tekemä poistoilmoitus ei rekisteröi eläimiä ostajalle, vaan jokaisen eläintenpitäjän tulee tehdä omat ilmoituksensa.


Lisätietoja:
Suunnittelija Pia Vilen, Tietohallintoyksikkö puh. 020 77 24345


Aihealueet: