Evira mukana Porin Farmarimessuilla 1.-3.7.2011

28.6.2011

<p> <strong>Ovatko ravitsemus- ja terveysväitteet humpuukia? Voiko kotimaisen viljan turvallisuuteen luottaa? Mikä on eurolehti? Miten voin löytää lisäaineen E-koodin takaa? <span>Kenellä on oikeus toimia eläinlääkärinä?</span> Tule Eviran messupisteeseen niin tiedät!</strong> </p>

Valtakunnallinen Farmari 2011 Suomen maatalousnäyttely järjestetään tänä vuonna Kirjurinluoto Arenalla Porissa.

Eviran pisteen löydät messualueelta maa- ja metsätalousministeriön yhteiseltä Luonnonvarat-osastolta, joka sijaitsee A-hallissa osastolla 7. Messuihin ja osastoomme pääset tutustumaan aina perjantaista sunnuntaihin klo 10–18.

Osastollamme voit messujen aikana perehtyä mm. elintarvikkeiden ravitsemus- ja terveysväitteisiin, luomuvalvontaan, siementen terveyteen ja viljan laatuun. Vilja-asiantuntijat ovat paikalla koko messujen ajan. Ravitsemus- ja terveysväittämistä saat parhaiten tietoa perjantaina ja lauantaina. Luomuasiantuntijan tapaat vuorostaan sunnuntaina.

Messuilla lanseerataan myös Eviran uusi lisäainepalvelu E-mobiili, jonka avulla voit helposti vaikkapa kauppareissulla omalla matkapuhelimellasi selvittää, mikä lisäaine E-koodin taakse kätkeytyy. Mobiilipalvelun avulla voit myös hakea lisäaineita nimellä, jolloin saat selville vastaavan E-koodin.

E-mobiiliasioissa saat paikan päällä neuvoja läpi messujen. Samalla voit osallistua vilja-aiheiseen kilpailuun ja saat pikapalkintona vesipullon. Eviralaisia myös haastatellaan messuilla päivittäin.

Haastatteluajat: 

  • Pe 1.7. klo 11.50 ylitarkastaja Marjo Misikangas, ravitsemus- ja terveysväitteet. Luonnonvarat-osaston haastattelulava. 
  • La 2.7. klo 16.00 ylitarkastaja Marjo Misikangas, ravitsemus- ja terveysväitteet. Luonnonvarat-osaston haastattelulava.
  • Su 3.7. klo 11.00 pääjohtaja Jaana Husu-Kallio. Haastattelu grillin ääressä ulko-osastolla U631.

Lisätietoja:
- viestintäjohtaja Marja Laeslehto, Evira, p. 050 386 8401
- Farmari 2011 -tapahtumasta https://portal.mtt.fi/portal/page/portal/farmari

Aihealueet: