Evira osallistuu Turvallisuus- ja puolustusmessuille

25.9.2012

<p>Kansainväliset turvallisuus- ja puolustusalan erikoismessut järjestetään nyt kuudennen kerran. Elintarviketurvallisuusvirasto Evira on mukana toteuttamassa messujen teemaa Yhdessä turvalliseen arkeen, koska turvalliset elintarvikkeet ovat osa turvallista arkea. Tällä kerralla Eviran teemana on EHEC-bakteerin aiheuttamat ruoan turvallisuusuhat. Evira muistuttaa, että esimerkiksi pastöroimattomasta maidosta voi saada EHEC-tartunnan.</p>

Elintarviketurvallisuutta vaarantaviin riskeihin samoin kuin eläinten ja kasvien terveyttä uhkaaviin tauteihin on varauduttava ennalta.

Uudenlaisia uhkia ja vaaroja havaitaan eri puolilla maailmaa. Kansainvälisen kaupan lisäännyttyä on välttämätöntä, että tieto riskeistä leviää nopeasti. Verkottuminen kansallisesti ja kansainvälinen yhteistyö sekä ennalta varautuminen luovat perustan sille, että myös muuttuvissa tilanteissa voidaan toimia tehokkaasti.

Eviran tehtävänä on varmistaa tutkimuksella ja valvonnalla elintarvikkeiden turvallisuutta ja laatua. Turvallisten elintarvikkeiden edellytyksenä ovat terveet kasvit ja eläimet. Turvalliset elintarvikkeet ovat puolestaan tärkeä osa turvallista arkea. 
Tutustu Eviran raporttiin Suomessa tuotetun raakamaidon biologiset vaarat.

Messuilla Eviralla ja Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksella (THL) on yhteinen osasto.

Turvallisuus- ja puolustusmessut antavat kuvan Suomen kokonaisturvallisuudesta.

Messut pidetään Lahden Messukeskuksessa 27.-29.9.2012.

Lue lisää Eviran toiminnasta
Lue lisää messuista

Aihealueet: