Evira vähentää lemmikkieläinten bakteeritautien taudinmääritystä

7.4.2014

<p>Elintarviketurvallisuusvirasto Evira lopettaa lemmikkieläinnäytteiden bakteeriviljelytutkimukset toukokuun 2014 alusta. Myös <em>Borrelia</em>-, <em>Anaplasma</em>- ja <em>Erlichia canis</em> -vasta-ainetutkimukset lopetetaan viimeistään vuoden 2014 loppuun mennessä.</p>

Näiden tutkimuspalvelujen näytemäärä on ollut hyvin vähäinen ja palveluja on saatavilla muistakin laboratorioista. Evira saa tarvitsemansa tiedot lemmikkieläinten tautibakteerien antibioottiresistenssitilanteesta eläinlääketieteellisen tiedekunnan kliinisen mikrobiologian laboratoriosta.

Eviran tutkimusvalikoimaan jäävät edelleen Brucella canis- ja Leptospira -vasta-ainetutkimukset sekä brusella-, mykoplasma- ja mykobakteeriviljelyt.

Lemmikkieläinten ruumiinavauksiin liittyvät bakteriologiset tutkimukset jatkuvat, samoin myös hevosten bakteriologiset ja vasta-ainetutkimukset.

Jos lemmikkieläinten sairastumiseen liittyy epäilyjä myös ihmisten sairastumisista, bakteriologisten  tutkimusten tekemisestä sovitaan erikseen.

Vasta-ainetestien tekemisestä voi tiedustella Eviran eläintautibakteriologian tutkimusyksikön Helsingin laboratoriojaostosta, p. 050 316 1129, klo 9.00-15.00.

Lisätietoja:
erikoistutkija Jaana Seppänen, eläintautibakteriologian tutkimusyksikkö,
p. 050 435 1712
erikoistutkija Kirsti Pelkola, eläintautibakteriologian tutkimusyksikkö,
p. 040 489 3385

Aihealueet: