Eviran Jaana Husu-Kallio esittäytyy Farmarissa

3.8.2006

<div>Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran elokuun alussa työnsä aloittanut pääjohtaja Jaana Husu-Kallio tekee ensimmäisen julkisen esiintymisensä pääjohtajana Seinäjoen Farmari-maatalousnäyttelyssä. </div>

Husu-Kallio vierailee Farmarissa torstaina 3.8. ja perjantaina 4.8. Torstaina klo 11 hän osallistuu maatalouskomissaari Mariann Fischer Boelin kanssa avajaislehdistötilaisuuteen ja klo 12 näyttelyn avajaisiin Seinäjoki Areenalla.

Lisäksi torstaina klo 14.30 Jaana Husu-Kallio osallistuu nautojen terveydenhuollon seurantajärjestelmän (Naseva) rekisterin lehdistötilaisuuteen kotieläinkentällä ja klo 15.15 Nasevan rekisterin julkistamiseen yleisölle lypsy- ja lihakarjakehällä. Nasevan päätarkoituksena on tuoda apuvälineitä tilan ja eläinlääkärin väliseen yhteistoimintaan.

Perjantaina Husu-Kallio on juhlapuhujana Valion maitojuhlassa klo 10.30 Seinäjoki Areenalla ja Jaakko Kolmosen haastateltavana Finfoodin keittiöllä (osasto 1) klo 13.

Evira esittelee toimintaansa Luonnonvarat-osastolla (osasto 50). Jaana Husu-Kallio tapaa näyttelyvieraita osastolla torstaina noin klo 16 ja perjantaina noin klo 12. Eviran asiantuntijat opastavat osastolla näyttelyvieraita muun muassa hukkakauran tunnistamiseen. Hukkakaura on erittäin helposti leviävä rikkakasvi, joka oli vuonna 2005 saastuttanut Suomen viljellystä peltopinta-alasta jo 13 prosenttia.

Elintarviketurvallisuusvirasto aloitti toimintansa 1.5.2006. Virasto valvoo ja tarkastaa elintarvikkeiden sekä maa- ja metsätalouden tuotantopanosten laatua ja turvallisuutta, eläinten terveyttä ja hyvinvointia sekä kasvinterveyttä. Eviran laboratorioissa tutkitaan tarkastuksissa otettuja näytteitä ja tehdään elintarvikkeiden turvallisuuteen liittyvää analytiikkaa.

Evirassa tehdään lisäksi tieteellistä tutkimusta, riskinarviointia ja eläintautien diagnostista tutkimusta. Virastossa toimii oman alansa vertailulaboratorio.

Elintarviketurvallisuusviraston runsaasta 750 henkilöstä vajaat 500 on Helsingissä Viikissä. Muu osa henkilöstöä työskentelee viraston alueellisissa toimipisteissä ja teurastamoilla lihantarkastustehtävissä kaikkiaan 32 paikkakunnalla.

Lisätietoja:

Viestintäjohtaja Marja Laeslehto, Evira, puh. 050 386 8401 (Farmarissa 3.–4.8)
Viestintäassistentti Irene Peltola, Evira, puh. 050 556 9527 (Farmarissa 3.8.)
Tiedottaja Johanna Kainulainen, Evira, puh. 050 439 2347 (Farmarissa 5.–6.8.)

Aihealueet: