Eviran pääjohtaja haastaa median ja elintarvikealan osaajat leikkimieliseen ruokavisailuun Farmari-messuilla

26.7.2007

<div>Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran pääjohtaja Jaana Husu-Kallio vierailee Kuopion Farmari-messuilla torstaina 26.7.</div>

Pääjohtaja juontaa messujen päälavalla torstaina kello 14.30 leikkimielisen ruokavisailun, jossa vastakkain ovat Savon tiedotusvälineitä ja elintarvikealan yrittäjiä edustavat joukkueet. Tiedotusvälineiden joukkueessa kisaavat Savon Sanomien Seppo Kononen, Ylen Radio Savon Seppo Tikkanen ja radio Oikean Aseman Hannu Ala-Pappila. Savon elintarvikealan yrittäjien joukkueessa yhtä pitävät Atrian Juha Ryhänen, Kasvis Gallerian Heikki Peltola ja Valion Veijo Meriläinen.

Elintarviketurvallisuusviraston messuosasto löytyy Savo-hallista paikalta S10. Eviran osastolla voi tutustua esimerkiksi akvaariossa mönkiviin joki- ja täplärapuihin. Keskellä parasta ravustuskautta rapulajien eroista voi kysellä Eviran asiantuntijalta. Viljan laatuluokituksiin käytettäviä menetelmiä, rikkajyväpitoisuutta ja hehtolitrapainoa, voi ihmetellä omin silmin. Hukkakaurasta ja sen torjunnasta on osastolla tietoa vaikka savoksi. Perjantaista alkaen Eviran osastolla tutustutaan tuontipuun mukana kulkeutuviin metsätuholaisiin. Mikroskooppitarkastelussa erottuu Portugalissa vakavia metsätuhoja aiheuttanut mäntyankeroinen, jota vastaan Suomessa on taisteltu menestyksekkäästi. Sunnuntaina osastolla voi kysellä eläinten tuontiin ja vientiin liittyvistä asioista asiantuntijalta.


Lisätietoja:

Evira viestintä
Irene Peltola, p.050 566 9527 (torstaina)
Johanna Kainulainen, p. 050 439 2347 (perjantaina, lauantaina)
Maria Heino, p. 050 556 9527 (sunnuntaina)

Aihealueet: