Eviran uusi esite antaa niksejä ja neuvoja turvalliseen ruoanlaittoon

12.7.2007

<div>Evira on julkaissut uuden esitteen kuluttajille: Niksejä ja neuvoja turvalliseen ruoanlaittoon. Esite on tiivis tietopaketti turvallisen ruoanlaiton perusteista. Esite soveltuu myös mm. oppimateriaaliksi koulujen kotitalousopetukseen. Lisäksi saatavilla on juliste samasta aiheesta.</div>

Hyvä keittiöhygienia on erittäin tärkeää, kun ehkäistään ruokamyrkytyksiä. Useimmat mikrobit lisääntyvät nopeasti + 8 - + 60 asteen lämpötilassa, jota kutsutaan ns. vaaravyöhykelämpötilaksi. Eviran uudesta esitteestä sekä Eviran internetsivuilta saa tietoa eri elintarvikkeiden säilytys- ja kypsennyslämpötiloista sekä hyödyllisiä vinkkejä elintarvikkeiden käsittelyyn. Esitteestä ja internetsivuilta löytyy lisäksi tietoa ruokamyrkytyksistä ja ohjeet miten tulee toimia ruokamyrkytyksen sattuessa.
Kotikeittiön hygieniasta Eviran internetsivuilla: http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/elintarviketietoa/hygienia_kotikeittiossa/

Esite ja juliste ovat saatavilla Eviran internetsivuilta pdf-muotoisina.
Esite: http://www.palvelu.fi/evi/files/55_519_497.pdf
Juliste: http://www.palvelu.fi/evi/files/55_519_498.pdf

Painettua esitettä ja julistetta voi tilata suoraan Evirasta maksutta. Tilauksen voi tehdä sähköpostilla: tilauksetat-merkki.gifevira.fi tai puhelimitse, p. 020 77 25104 tai 020 77 24062, faksi 020 77 24350. Tilauksen voi jättää myös suoraan Eviran internetsivujen kautta osoitteessa: http://www.evira.fi/portal/fi/evira/julkaisut/. Tilausten toimitusaika on noin kaksi viikkoa. Esitteitä voi kysyä myös oman kunnan elintarvikevalvontaviranomaisilta.

Aihealueet: