Eviran uusi esite kehottaa tarkkailemaan suolansaantia

6.6.2008

<div>Evira on julkaissut uuden esitteen: Tarkkaile suolansaantiasi! Esite kertoo, miksi liiallinen suolansaanti on terveysriski ja kuinka suolan saantia voi v&auml;hent&auml;&auml;. Lis&auml;ksi selvennet&auml;&auml;n, millaisia v&auml;itteit&auml; suolasta saa esitt&auml;&auml; elintarvikkeiden pakkausmerkinn&ouml;iss&auml;.</div>

Suomalaisten suolansaanti on edelleen runsasta. Elintarvikepakkausten suolamerkintöjä olisikin hyvä oppia lukemaan. Suolaesitteen taulukkoon on koottu ne elintarvikeryhmät, joiden pakkauksessa pitää ilmoittaa suolapitoisuus. Taulukosta käy ilmi, milloin pakkauksessa on oltava merkintä ”voimakassuolainen” tai ”lisätty paljon suolaa”. Lisäksi selvennetään, milloin voi käyttää merkintää ”vähennetty suolaa” tai ”vähemmän suolaa”. Aikaisemmin paljon käytetyn ”vähäsuolainen” -väitteen käyttö tulee vähenemään, koska väitteen enimmäisraja on laskenut. Myöskään ”erittäin vähäsuolainen” ja ”suolaton” -väitteitä ei tavallisissa elintarvikkeissa tule usein esiintymään, koska näiden väitteiden enimmäisrajat ovat myös hyvin alhaiset.

Suomenkielistä esitettä voi tilata tai ladata Eviran internetsivuilta: http://www.evira.fi/portal/fi/evira/tilauspalvelu/. Ruotsinkielinen esite on ladattavissa samassa osoitteessa. Esitteet ovat maksuttomia. Postikulut peritään tilaajalta postin voimassa olevan hinnaston mukaisesti. Tilaamisohjeet ja tiedustelut sähköpostilla tilaukset@evira.fi tai puhelimitse puh. 020 77 25104 ja 0400 378 710.

Lisätietoa:
ylitarkastaja Tytti Itkonen, p. 020 77 24296

 

Aihealueet: