Kampylobakteeri yleinen ruokamyrkytyksien aiheuttaja

6.5.2015

<p>Suomessa todetaan vuosittain noin 4 500 kampylobakteerin aiheuttaman suolistoinfektiota. Elintarviketurvallisuusvirasto Evira järjestää kansainvälisen seminaarin ruokamyrkytyksiä aiheuttavasta kampylobakteerista. Seminaarissa kuullaan uusimpia tutkimustuloksia sekä katsaus elinympäristön kampylobakteereihin.</p>

Kampylobakteeria esiintyy maailmanlaajuisesti sekä ihmisillä että eläimillä. Se voi tarttua ihmisestä toiseen ja eläimestä ihmiseen. Tartunnan voi saada ruoasta muun muassa puutteellisen elintarvikehygienian seurauksena. Bakteeri voi tarttua saastuneesta juomavedestä ja sitä voi esiintyä luonnonvesissä. Kampylobakteeri on yleisimpiä turistiripulin aiheuttajia.

Seminaari pidetään 22.5.2015 klo 8.30 - 16.00 Evirassa, Mustialankatu 3, Helsingin Viikki.

Seminaariin voi ilmoittautua viimeistään 13.5.2015 web-linkistä: https://www.webropolsurveys.com/S/4FFE2268BBCF5510.par

Seminaari on maksuton ja kaikille avoin.

Ohjelma
Osa esityksistä on englanniksi.

Lue lisää kampylobakteereista.

Tutustu Eviran riskinarvioinnin tutkimusyksikön projektiin Kampylbakteerit elintarvikeketjussa ja ympäristössä.

Lisätietoja:
erikoistutkija, FT, dos. Jukka Ranta, riskinarvioinnin tutkimusyksikkö, p. 040 489 3374
sihteeri Johanna Mäkelä, riskinarvioinnin tutkimusyksikkö, p. 040 771 5972

 

 

Aihealueet: