Katkaise bakteerien kierto ja pese kädet!

17.2.2006

<div>Käsienpesu on yksinkertaisin ja helpoin keino estää bakteereiden leviämistä paikasta toiseen. </div>

Kädet tulisi pestä aina

  • ennen kuin ryhdyt valmistamaan ruokaa
  • raa’an lihan, broilerin tai kalan käsittelyn jälkeen
  • vihannesten käsittelyn jälkeen
  • ennen aterian tai välipalan nauttimista
  • ennen vauvan tai lapsen syöttämistä
  • WC:ssä käynnin jälkeen
  • roskapussin tyhjentämisen jälkeen
  • vauvan vaipan vaihtamisen jälkeen
  • yskimisen, aivastamisen tai nenän niistämisen jälkeen
  • kasvojen ja hiusten koskettamisen jälkeen
  • tupakoinnin jälkeen
  • lemmikkieläimen silittämisen jälkeen.

    Katso, miten kädet tulisi pestä (käsienpesuanimaatio):
    http://www.elintarvikevirasto.fi/ruokailoa/ruokanetti/anim.html

Aihealueet: