Käyttäjäkysely www.evira.fi –palvelusta on valmistunut

10.3.2008

<div>Eviran internetsivuista www.evira.fi tehtiin k&auml;ytt&auml;j&auml;kysely joulukuun ja tammikuun v&auml;lisen&auml; aikana. K&auml;ytt&auml;j&auml;kyselyn tarkoituksena oli saada tietoa sivuston k&auml;ytt&auml;jist&auml; ja heid&auml;n kokemuksistaan. Kysymyksi&auml; esitettiin muun muassa sivuston kattavuudesta, luotettavuudesta ja k&auml;ytett&auml;vyydest&auml;. Kyselyn tulokset palvelevat sivuston kehitt&auml;misty&ouml;t&auml;.</div>

Tutkimuksen teki Eviran toimeksiannosta käytettävyystutkimukseen ja käyttöliittymäsuunnitteluun erikoistunut Adage Oy. Tutkimusjohtaja Raino Vastamäen mukaan sivuston arviointi oli poikkeuksellisen positiivista. Sivusto todettiin yleisesti hyödylliseksi (94 %), ajankohtaiseksi (93 %) ja monipuoliseksi (91 %). Useat pitivät sivuston ulkoasua asiallisena (93 %) ja siinä käytettyä kieltä ymmärrettävänä (91 %). Yleisarvosanan keskiarvoksi kouluarvosana-asteikolla sivusto sai 8,1 (mediaani 8,0).

Yleisarviossa vastaajista 56 % arvioi sivustoa helpoksi käyttää. Sivuston käytön joustavaksi arvioi 51 % ja miellyttäväksi 47 % vastaajista.

Vähiten tyytyväisiä oltiin sivuston käytön vaivattomuuteen ja hakutoiminnon toimivuuteen. Yhteystietojen etsiminen koettiin hankalaksi, sillä yhteystietohaulla henkilöitä voi etsiä vain nimen eikä tehtävän perusteella. Esille tuli myös muita kehittämisideoita, jotka otetaan huomioon sivuja kehitettäessä.

Kysely toteutettiin verkkokyselynä. Kyselyyn vastasi 347 käyttäjää. Suurin osa vastaajista oli opiskelijoita, kansalaisia tai viranomaisia. Naisia vastaajista oli selvä enemmistö, 81 %. Vastaajista lähes puolet vieraili sivulla viikoittain ja puolet kerran kuussa tai harvemmin. Tyypillisimmin sivuston osoite on löytynyt hakupalvelun, toisen verkkopalvelun tai ystävän/työkaverin kautta. Selkeästi suosituin sisältöalue on elintarvikkeet.

Kyselyyn osallistuneiden kesken arvottiin 10 kpl kahden elokuvalipun pakettia. Lippupaketin voittivat:

Anna-Maija Anttonen, Kajaani
Jaana Hyytiä, Vantaa
Lari Hölttä, Kuopio
Minna Kylä-Utsuri, Kuivasjärvi
Milla Lukkari, Helsinki
Sari Moilanen, Tampere
Minna Niemelä, Vantaa
Marina Nykamp, Kaperö
Kaisa Toivanen, Siilinjärvi
Anna-Liisa Virkki, Helsinki

Lippupaketit on postitettu voittajille. Onnittelut!

Lämmin kiitos kaikille kyselyyn vastanneille.

Lisätietoja:
viestintäpäällikkö Marja Laeslehto, p. 020 77 24010, 050 386 8401
erikoissuunnittelija Pia Vikman-Roslin, p. 020 77 24011, 0400 951 937

Aihealueet: