Lammas- ja vuohirekisteri avautuu 12. maaliskuuta

12.3.2008

<div>Lammas- ja vuohirekisteri otetaan k&auml;ytt&ouml;&ouml;n 12. maaliskuuta, mist&auml; l&auml;htien el&auml;intenpit&auml;j&auml;t voivat yll&auml;pit&auml;&auml; katraansa tietoja keskusrekisteriss&auml;. Ilmoituskanavia ovat internetiss&auml; toimiva El&auml;inrekisterisovellus, paperilomakkeet ja puhelinasiakaspalvelu. </div>

Eläintenpitäjien ja viranomaisten sovelluksissa ovat käytettävissä poikimisilmoitus, ostoilmoitus, poistoilmoitus ja siirtoilmoitus. Sovelluksella voidaan myös hakea rekisteristä tietoja eläimistä ja niihin liittyvistä tapahtumista, tulostaa eläinluettelo, vapaiden korvamerkkien lista ja tilata korvamerkkejä. Sovelluksen käyttöoikeudet myöntää eläintenpitäjille kunnan maaseutuelinkeinoviranomainen. Viranomaisten oikeuksia hallinnoi Evira.

Sovelluksen kehitystyö jatkuu edelleen mm. hakutoimintojen parantamiseksi.

Rekisteröityneille lampaiden ja vuohien pitäjille postitetaan päivitetty Lampaiden ja vuohien merkitsemis- ja rekisteröintiopas, ohje rekisterisovelluksen käyttöön, ilmoituslomakemallit sekä listan heidän tällä hetkellä rekisterissä olevista eläimistään. Postitus alkaa viikolla 12.

Rekisterissä olevien eläinten tiedot ovat 15.10.2007 tilanteen mukaisia. Päivitykset ja korjaukset toivotaan tehtävän kesäkuun loppuun mennessä. Eläintenpitäjille, joiden eläintietoja ei löydy rekisteristä, lähetetään ohjeet puuttuvien tietojen toimittamiseksi rekisteriin.

Asiakaspalvelu on lampaan- ja vuohenomistajien käytettävissä arkipäivisin klo 8.15 – 16.00 puhelimitse 020 690 990 (Fax 020 747 2203) sekä sähköpostitse osoitteessa lammasvuohiat-merkki.gifmloy.fi . Postiosoite on: Maatalouden Laskentakeskus/Lammas- ja vuohirekisteri, PL 25, 01301 VANTAA.

Sovelluksen saa käyttöoikeuksien myöntämisen jälkeen käyttöön Eviran sivuilta tai kirjoittamalla selaimeen osoite: https://niemi.mmm.fi/elain (eläintenpitäjien versio) tai https://niemi.mmm.fi/elainv (viranomaisten versio).

Lisätietoa lammas- ja vuohirekisteristä sekä merkitsemis- ja rekisteröintiasioista:
http://www.evira.fi/portal/fi/elaimet_ja_terveys/merkitseminen_ja_rekister__inti/lampaat_ja_vuohet/

Lisätietoja:
Ylitarkastaja Matleena Haapa, p. 020 77 24211

Aihealueet: