Lammas- ja vuohirekisteri valmistuu maaliskuussa

12.2.2008

<div>Lammas- ja vuohirekisterin valtakunnallinen k&auml;ytt&ouml;&ouml;notto tapahtuu maaliskuussa. Rekisterin k&auml;ytt&ouml;&ouml;noton j&auml;lkeen el&auml;intenpit&auml;j&auml;t voivat yll&auml;pit&auml;&auml; katraansa tietoja keskusrekisteriss&auml; internetsovelluksen kautta.</div>

Tällä hetkellä järjestelmää testataan tilatasoisen toiminnallisuuden varmistamiseksi yhdessä pilottitilojen kanssa.

Jo aiemmin lampaiden ja vuohien pitäjät ovat lähettäneet mittavat määrät eläintietoja Eviraan.  Nämä tiedot syötetään valmiiksi järjestelmään. Rekisterin valmistuttua kukin eläintenpitäjä saa omat tietonsa katsottavaksi ja tarvittaessa päivitettäväksi. Rekisterin käyttöohjeet ja uudet lomakkeet lähetetään rekisteritietojen mukana kullekin toimijalle. Siihen asti toimitaan vanhojen ohjeiden mukaan eli huolehditaan oman pitopaikan eläinluettelon ajantasaisuudesta ja mahdollisista siirtoasiakirjoista luettelon liitteenä.

Rekisterin käyttöönoton jälkeenkin ilmoituksia rekisteriin voi tehdä myös puhelimitse tai asiakaspalveluun toimitettavilla lomakkeilla.

Asiakaspalvelu on kaikkien lampaan- ja vuohenomistajien käytettävissä arkipäivisin klo 8.15 – 16.00 puhelimitse 020 690 990 (Fax 020 747 2203) sekä sähköpostitse osoitteessa lammasvuohiat-merkki.gifmloy.fi . Postiosoite on: Maatalouden Laskentakeskus/Lammas- ja vuohirekisteri, PL 25, 01301 VANTAA.

Maa- ja metsätalousministeriön asetus rekisteri-ilmoitusten tekemisestä lammas- ja vuohirekisteriin on lausunnolla, ja säännösten voimaantulo ajoittunee laidunkauden alkuun.

Lisätietoa lammas- ja vuohirekisteristä sekä merkitsemis- ja rekisteröintiasioista:
www.evira.fi > Eläimet ja terveys > Merkitseminen ja rekisteröinti > Lampaat ja vuohet

Lisätietoja:
Ylitarkastaja Matleena Haapa, p. 020 77 24211

Aihealueet: