Oiva on uusi ”Smiley”-pilotin nimi

21.1.2011

<p>Elintarviketurvallisuusvirasto Evira on käynnistänyt vuoden 2011 kestävän pilottihankkeen, jossa testataan elintarvikevalvonnan tulosten julkaisemista. Valvontatiedot julkaistaan yleisellä tasolla tarkastusraportissa ja Tanskassa käytössä olevan Smiley hymiö -symbolin avulla. Tarkastusraportti sijoitetaan pilottikunnissa näkyvälle paikalle ravintoloiden tai kauppojen sisäänkäynnin läheisyyteen.</p>

Nyt tälle järjestelmälle on valittu oma nimi: Oiva

Helsingin yliopiston Viikin normaalikoulun 4b-luokka valitsi nimikilpailun voittajan 21.1.2011 järjestetyssä tilaisuudessa.

Pilottihankkeessa ovat mukana Helsinki (Kruununhaka ja Punavuori), Heinola, Keski-Uudenmaan ympäristökeskus (Kerava), Jalasjärven ja Ilmajoen kuntien ja Kurikan kaupungin liikelaitoskuntayhtymä sekä Lappeenrannan seudun ympäristötoimi.

Elintarvikevalvontakohteita on noin 2000. Mukana on elintarvikemyymälöitä ja ravintoloita, mutta esimerkiksi pubit eivät kuulu pilottiin. Valvontatuloksia voidaan julkaista pilottipaikkakunnilla jo helmikuun aikana. Järjestelmän internetsivut avautuvat maaliskuussa.

Lisätietoa pilottihankkeesta löytyy Eviran internetsivuilta:
www.evira.fi > Esittely > Toiminta > Valvonta > Arviointi ja raportit > Oiva-pilotti

Aihealueet: