Oiva-valvontatulokset helposti myös mobiiliin

6.2.2014

Elintarvikevalvonnan tuloksia eli Oiva-raportteja voi etsiä entistä paremmin myös mobiililaitteilla. Näin kuluttaja voi tarkistaa tarjoilupaikan tai kaupan valvontatulokset myös liikkeellä ollessaan. Mobiilihaku toimii osoitteessa www.oivahymy.fi > Hae yrityksiä.

”Mobiililaitteille räätälöity haku helpottaa kuluttajaa näkemään jo ennen asiointia, onko myymälä tai ravintola tarkastettu ja millaiseksi kunnan elintarvikevalvoja on arvioinut sen elintarviketurvallisuuden. Oiva-raportti tulee julkaista jo sisäänkäynnin yhteydessä. Jos sitä ei siellä näy, kuluttaja voi pyytää raportin nähtäväkseen ja samalla varmistaa, onko yrityksessä jo ehditty tehdä Oivan mukainen tarkastus”, sanoo ylitarkastaja Marina Häggman Elintarviketurvallisuusvirasto Evirasta.

Oiva-raportin haussa näkyvät kaikki 1.5.2013 jälkeen tarkastetut myymälä- ja tarjoilupaikat. Vuoden 2014 alkuun mennessä noin kolmannes kohteista oli tarkastettu, minkä vuoksi raportteja ei näy vielä kaikista kohteista myöskään mobiilihaussa.

Mobiilihakua on testattu tavallisimmilla mobiililaitteilla. Oivahymy.fi-sivustosta on optimoitu vain Oiva-raportin hakusivu, jota kuluttajat käyttävät eniten.

Kuntien elintarvikevalvojat tekevät Oiva-järjestelmän mukaisia tarkastuksia elintarvikemyymälöihin, ravintoloihin ja suurkeittiöihin koko Suomessa. Valvontatietojen julkistamisella pyritään lisäämään valvonnan läpinäkyvyyttä ja antamaan kuluttajille tietoa valintojensa tueksi. Tavoitteena on myös yhdenmukaistaa tarkastuksia ja lisätä niiden vaikuttavuutta.

Lisää tietoa elintarvikevalvontatuloksista Oivan internetsivuilla: http://www.oivahymy.fi/portal/fi/

Lisätietoja:
ylitarkastaja Marina Häggman, p. 050 562 7746

 

Aihealueet: