Riitta Maijala nimitetty Euroopan Elintarviketurvallisuusviranomaisen (EFSA) riskinarviointiosaston johtajaksi

24.9.2007

<div>Eläinlääketieteen tohtori, Dipl. ECVPH, dosentti Riitta Maijala on nimitetty 1.10.2007 alkaen Euroopan Elintarviketurvallisuusviranomaisen (EFSA) riskinarviointiosaston johtajaksi. </div>

Riskinarviointiosaston vastuulla on EFSAn tiedepaneeleiden toiminta. Tiedepaneelit käsittelevät muun muassa rehujen ja elintarvikkeiden lisäaineisiin, kontaktimateriaaleihin, elintarvikkeiden mikrobiologisiin vaaroihin ja vierasaineisiin, erityisruokavaliovalmisteisiin, geeniteknisesti muunneltuihin organismeihin, kasvinsuojeluaineisiin, kasvinterveyteen sekä eläinten terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä kysymyksiä. Osastolla työskentelee noin 80 henkeä.

Maijala on Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran eläinten terveys- ja hyvinvointiyksikön johtaja. Aiemmin hän on toiminut muun muassa Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisessä tiedekunnassa sekä Eläinlääkintä- ja elintarviketutkimuslaitoksessa riskinarviointiyksikön johtajana. Hän on myös ollut EFSAn biologisia vaaroja käsittelevän tiedepaneelin varapuheenjohtaja.

Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen (EFSA) tarjoaa riippumatonta tieteellistä riskinarviointia kaikissa asioissa, jotka vaikuttavat suoraan tai välillisesti elintarvikkeiden turvallisuuteen, mukaan lukien eläinten terveys ja kasvien suojelu. EFSAlta pyydetään neuvoja myös yhteisön lainsäädäntöön liittyvissä ravitsemusasioissa. EFSA viestii yleisölle avoimesti kaikista tehtäväalueeseensa kuuluvista asioista.

EFSAn toimipaikka on Parmassa Italiassa.

Lisätietoa EFSAsta internetsivulla www.efsa.europa.eu

Haastattelupyynnöt:
yksikönjohtaja Riitta Maijala, p. 020 77 24210, 040 572 2897

Aihealueet: