Suomalaisten altistuminen nitraatille ja nitriitille

25.11.2013

<p>Nitraatti- ja nitriittikeskustelua on viime vuosina käyty eri foorumeilla. Elintarviketurvallisuusvirasto Evirassa on valmistunut riskinarviointiraportti, joka tarjoaa ajantasaista tietoa, mistä lähteistä ja kuinka suuria määriä suomalaiset lapset ja aikuiset saavat nitraattia ja nitriittiä.</p>

Raporttiin liittyvä riskinarviointiseminaari pidetään perjantaina 13.12.2013
klo 10.00 -12.30 Klaus K -hotellin Rake-salissa, Erottajankatu 4 C taso 5, Helsinki.

Seminaari on kaikille avoin.
Ilmoittautuminen viimeistään 5.12.2013 oheisen linkin kautta Webropol
https://www.webropolsurveys.com/S/9AD0F0605D5F4FA0.par  
tai sähköpostitse johanna.makela at-merkki-kapea.gif : 0 kB evira.fi

Riskinarviointiraportti elintarvikeperäisestä altistumisesta nitraatille ja nitriitille sekä sen tuloksiin pohjaavat uudet suositukset julkistetaan seminaaripäivänä 13.12.2013, klo 9.00 Eviran sivuilla www.evira.fi. Aineistoa ei ole saatavissa aikaisemmin.

Ohjelma
10.00 Kahvitarjoilu
10.30 Seminaarin avaus
pääjohtaja Matti Aho, Evira
Puheenjohtajana
riskinarvioinnin tutkimusyksikön johtaja, prof. Kirsti Savela, Evira
10.40 - 11.00 Ravitsemus- ja syöntisuositukset kuluttajien parhaaksi
Valtion ravitsemusneuvottelukunnan puheenjohtaja,
kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio, maa- ja metsätalousministeriö
11.00 - 11.15 Miksi riskinarviointi tilattiin?
ylitarkastajat Kirsi-Helena Kanninen ja Marika Jestoi, Evira
11.15 - 11.35 Nitraatin ja nitriitin riskinarvioinnissa käytetyt ruoankäyttö -aineistot
erikoistutkija Marja-Leena Ovaskainen, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
11.35 - 12.10 Suomalaisten lasten ja aikuisten altistuminen nitraatille ja nitriitille – riskinarvioinnin tuloksia
erikoistutkija Johanna Suomi, Evira
12.10 - 12.30 Uudet suositukset
ylitarkastajat Kirsi-Helena Kanninen ja Marika Jestoi, Evira

Lisätietoja seminaarista:
sihteeri Johanna Mäkelä. p. 040 771 5972.


Aihealueet: