Tieteellistä riskinarviointia 10 vuotta

19.10.2011

<p>Elintarviketurvallisuusvirasto Evira järjestää 10-vuotisjuhlaseminaarin riskinarvioinnista ja sen elintarviketurvallisuuteen ja eläintauteihin liittyvästä historiasta Suomessa. Seminaarissa esitellään riskinarviointia sekä sen merkitystä valvonnan kehittämiseen. Päätöksentekoa varten tarvitaan nykymaailman monimutkaisissa olosuhteissa tieteellistä riskinarviointia, jossa myös asiaan liittyvät epävarmuustekijät otetaan huomioon.</p>

Seminaarin ensimmäisen päivä keskittyy riskianalyysiin ja riskinarvioinnin tutkimukseen Suomessa. Tutkimusyksikön asiantuntijat kertovat yksikkönsä eläintautien ja elintarvikkeiden mikrobiologisesta ja kemiallisesta riskinarvioinnista. Myös riskinarvioinnin kansainvälinen yhteistyö on esillä.

Seminaarin kaksi viimeistä päivää on varattu asiantuntijoiden tieteelliseen riskinarviointikoulutukseen. Kyseessä on kuudes riskinarvioinnin tutkimusyksikön järjestämä kansainvälinen koulutustilaisuus.

Juhlaseminaari pidetään 26.-28.10.2011, Evira-talossa Helsingissä (Mustialankatu 3, 00790 Helsinki), kokoussali Kalevissa C111.

Ohjelma ja ohjeet ilmoittautumiseen
www.evira.fi>Etusivu> Tapahtumat

Tutustu Eviran riskinarviointiin
www.evira.fi > esittely > toiminta > riskinarviointi

Lisätietoja:
yksikönjohtaja Kirsti Savela, riskinarvioinnin tutkimusyksikkö,
p. 050 439 5220, kirsti.savela at-merkki.gif : 1Kb evira.fi

Aihealueet: