Tutkimusseminaari 6.5.2014: Erilaisten kasvirasvatuotteiden rasvahappokoostumus ja kevytjuustojen laatu

24.4.2014

FT Tiina Ritvanen luennoi erilaisten kasvirasvatuotteiden rasvahappokoostumuksesta ja kevytjuustojen laadusta.  Rasvan ensisijainen rooli ruokavaliossa on energianlähde. Kuitenkin suurin osa rasvasta on rasvahappoja, joilla on monisyisempi terveydellinen vaikutus. Yksittäisten rasvahappojen vaikuttavuudessa on eroja, joten analytiikalta vaaditaankin yhä tarkempaa rasvahappojen tunnistusta.

Voit tutustua aiheeseen tiivistelmästä.

Luento perustuu julkaisuun  Ripened cheeses : the effects of fat modifications on sensory characteristics and fatty acid composition (Evira Research Reports 4/2013), mikä on hyväksytty väitöskirjaksi Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisessä tiedekunnassa 10.12.2013.
 
Tutkimusseminaari on Helsingin Viikissä, Evira-talossa, Mustialankatu 3,
luentosali C111, ti 6.5.2014, klo 15.00-16.00.

Seminaari on kaikille avoin ja siihen ei ole ennakkoilmoittautumista.

Tervetuloa!

Lisätietoja:
erikoistutkija, FT Tiina Ritvanen, kemian ja toksikologian tutkimusyksikkö, p. 040 489 3415
 

Aihealueet: