Väitöstilaisuus: Yersinia pseudotuberculosis -ruokamyrkytysbakteerin virulenssigeenien monimuotoisuudesta ja stressinsietomekanismeista

5.1.2015

<p>Väitöksessä tutkittiin <em>Yersinia pseudotuberculosis</em> -ruokamyrkytysbakteeria, joka on aiheuttanut viime vuosina useita kasvisperäisiä epidemioita Suomessa. <em>Y. pseudotuberculosis</em> kykenee kasvamaan jääkaappilämpötilassa sekä suojakaasu- ja tyhjiöpakkauksissa. Tutkimuksesta saatu uusi tieto edesauttaa tulevaisuudessa uusien torjuntatoimenpiteiden kehittämistä elintarviketurvallisuuden parantamiseksi.</p>

Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran elintarvikehygieniayksikön laitoshygieniajaostossa työskentelevä ELL Eveliina Palonen väittelee tohtoriksi Helsingin yliopistosta, eläinlääketieteellisen tiedekunnan elintarvikehygienian ja ympäristöterveyden osastolta.

Väitöstilaisuus on perjantaina 9.1.2015 klo 12.00, EE-talon Walter-salissa Agnes Sjöbergin katu 2, Helsinki Viikki.

Suomenkielinen tiivistelmä väitöskirjasta Sequence variability of virulence genes and stress responses in Yersinia pseudotuberculosis.

Väitöstilaisuus on suomeksi.

Lisätietoja:
ylitarkastaja Eveliina Palonen, eveliina.palonen /files/images/at-merkki/at-merkki.gif : 1Kb helsinki.fi
p. 040 153 0304 (tavattavissa 12.1.2015 alkaen),

 

Aihealueet: