Väitöstilaisuus kypsytetyistä juustoista ja rasvan muokkauksen vaikutuksesta aistinvaraisiin ominaisuuksiin ja rasvahappokoostumukseen

11.11.2013

<p>Väitöstyössä tutkittiin kevytjuustojen miellyttävyyteen vaikuttavia ominaisuuksia. Tutkimustulokset auttavat maukkaiden kevytjuustojen tuotekehityksessä. Maitopohjaisten tuotteiden rasvahappokoostumuksen tutkiminen antoi myös uutta tietoa markkinoilla olevista tuotteista. Näillä tuloksilla on merkitystä ravitsemustieteilijöille, ravitsemusterapeuteille, lainsäätäjille ja kuluttajille, koska tietoa ei ollut aiemmin saatavilla.</p>

Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran kemian ja toksikologian tutkimusyksikössä työskentelevä FM Tiina-Kaisa Ritvanen väittelee tohtoriksi elintarviketeknologian alalta Helsingin yliopistossa, maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan elintarvike- ja ympäristötieteiden laitokselta.

Väitöstilaisuus on Helsingin yliopistossa, Viikin kampus, Latokartanonkaari 7-9, B-talon luentosali B5, 15.11.2013, klo 12.00.

Väitöskirja kokonaisuudessaan:
Ripened cheeses : The effects of fat modifications on sensory characteristics and fatty acids (pdf, 621 kb)
Tiivistelmä väitöskirjasta suomeksi (pdf, 19 kb).

Lisätietoja:
tutkija Tiina-Kaisa Ritvanen, kemian ja toksikologian tutkimusyksikkö,
p. 040 489 3415.

Aihealueet: