Väitöstilaisuus: Lihassa ja lihan tuotantoympäristössä esiintyvien kokkimuotoisten maitohappobakteerien taksonomia ja monimuotoisuus

5.5.2015

<p>Väitöksessä tutkittiin pilaantumisen monimutkaista ja osittain vielä selvittämätöntä ilmiötä, joka johtuu bakteerien aineenvaihdunnasta ja yhteisvaikutuksista niiden kasvaessa ja käyttäessä lihaa ravintonaan. Pilaantumistutkimuksen lähtökohtana on tunnistaa pilaantuvassa lihassa ja lihan tuotantoympäristössä esiintyvät mikrobit.</p>

Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran valvontaosaston lihantarkastusyksikössä työskentelevä ELL Riitta Rahkila väittelee tohtoriksi Helsingin yliopistosta, eläinlääketieteellisen tiedekunnan elintarvikehygienian ja ympäristöterveyden osastolta.

Väitöstilaisuus on perjantaina 8.5.2015 klo 12 eläinlääketieteellisessä tiedekunnassa, Helsingin yliopiston Biokeskus 2:n auditoriossa 1041 (Viikinkaari 5).

Suomenkielinen tiivistelmä väitöskirjasta Taxonomy and diversity of coccal lactic acid bacteria associated with meat and the meat processing environment.

Väitöstilaisuus on suomeksi.

Lisätietoja:
ylitarkastaja Riitta Rahkila, lihantarkastusyksikkö, p. 050 591 4790

 

Aihealueet: